Bancherii de la UniCredit Tiriac Bank se asteapta sa existe cerere pentru centrul comercial City Mall, aflat in prezent in Bucuresti, dar subliniaza ca intrebarea care se pune in acest moment este la ce pret vor fi investitorii interesati de o posibila achizitie.

Centrul comercial City Mall va fi scos la vanzare, la licitatia reprogramata pe 20 aprilie, la un pret de pornire de 29,5 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro cat voiau sa obtina lichidatorii centrului comercial la prima licitatie, din 31 martie, de care insa nu a fost interesat niciun investitor.

"City Mall este, totusi, un activ in Bucuresti si ne asteptam sa fie cerere pentru el. Depinde la ce pret...", afirma Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Seful UniCredit Tiriac Bank sustine ca expunerea bancii pe real-estate a evoluat mai bine decat asteptarile initiale, iar numarul de insolvente a fost mai redus decat prognoza banca la inceputul crizei.

Tim Norman, presedintele fondului de investitii Europa Capital Emerging Europe, preciza recent ca pretul de vanzare al centrului comercial City Mall, aflat in procedura de faliment, este prea mare, iar proprietarii vor fi norocosi daca vor obtine jumatate din pretul cerut initial, de 33 de milioane de euro.

Centrul comercial Tiago Oradea, un alt mall care s-a aflat in faliment, a fost vandut in vara anului trecut pentru suma de 30,5 milioane de euro plus TVA. Seful UniCredit Tiriac Bank sustine ca problemele de la Tiago Oradea au reprezentat un caz cu "rezolvare fericita".

"Este evidenta o tendinta de revenire a pietei de real estate comercial si de birouri, dar segmentul de rezidential ramane inghetat", sustine Rasvan Radu.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut in 2010 un profit net de 57,2 milioane de lei (aproximativ 13,6 milioane de euro), conform standardelor locale de contabilitate (RAS)

Banca a raportat anul trecut un profit net de 171 milioane de lei (aproximativ 41 de milioane de euro), conform standardelor internationale de raportare financiara, in scadere cu 47,9% fata de rezultatul din 2009, pe fondul cresterii costului de risc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
UniCredit ofera DAE 0% pentru scutere electrice Vespa