Valoarea de piata a centrelor comerciale Winmarkt si a imobilului de birouri detinute de grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) in Romania s-a redus anul trecut cu circa 4%, la 180 milioane de euro, ajungand sub pretul de achizitie, respectiv 182,5 milioane de euro, scrie Mediafax.

Activele Winmarkt valorau 187,6 milioane euro la finele anului trecut. Centrele comerciale erau evaluate la finele anului 2010 la 175,9 milioane de euro, fata de 183,5 milioane euro cu un an in urma.

Grupul detine in Romania 15 centre comerciale, in 13 orase, si un imobil de birouri, care au generat anul trecut venituri din chirii de 4,033 milioane de euro, fata de 3,2 milioane de euro in 2009, potrivit unui raport al companiei. Cresterea veniturilor din chirii poate fi explicata prin majorarea gradului de ocupare a activelor de la 77% la jumatatea anului la 82% in decembrie.

IGD Group a preluat in anul 2008 reteaua de centre comerciale Winmarkt, in parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Interprises Limited si Broadhurst Investments Limited, reprezentate in Romania de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit anul trecut actionar unic al retelei prin achizitia actiunilor detinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Centrele comerciale totalizeaza 147.000 de metri patrati.

Compania a incercat sa vanda anul trecut cladirea de birouri si patru din centrele comerciale, dar tranzactia a fost amanata, astfel ca trei dintre active urmeaza sa fie vandute in acest an, iar restul in 2012. IGD previzioneaza ca va obtine din vanzarea de active din portofoliu in perioada 2009-2013 circa 160 de milioane de euro. Pe langa proprietatile din Romania, grupul italian mai are in vedere si vanzarea de active din Italia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cluj: suprafata de birouri livrata urmeaza sa scada cu 14% in 2020