Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud – Est, anunta planul de a construi viitorul birou central al intregii companii – Petrom City. Acesta va fi construit pe un teren detinut de Petrom in nordul Bucurestiului, la Straulesti, in locul unui fost depozit Petrom de carburanti. Dintr-o suprafata totala de aproximativ 200.000 m2, complexul de birouri va avea 46.000 m2 dedicati spatiilor de birou iar inca aproximativ 30.000 m2 vor fi construiti in subteran.

Odata finalizat, Petrom City va gazdui toti angajatii Petrom de la birourile din Bucuresti si alte servicii centrale localizate in prezent in intreaga tara, realizand o unificare a 60 de puncte de lucru din Romania. in prezent, 3.000 de angajati sunt localizati in cinci spatii de birouri in Bucuresti si in imprejurimi.

Gheorghe Constantinescu, Director General Executiv al Petrom a declarat: “La Petrom City angajatii nostri vor beneficia de un mediu de lucru modern si foarte sofisticat care ii va sustine in indeplinirea atributiilor de lucru si va crea, de asemenea, o cultura a lucrului in comun. Noile birouri ne vor aduce o flexibilitate marita a spatiului care va facilita comunicarea si procedurile de lucru intre diferitele departamente ale companiei.”

Prima parte a Petrom City va fi finalizata la inceputul anului 2008, cand 1.700 de angajati se vor muta aici. Ulterior, pana in anul 2009 toti ceilalti angajati din Bucuresti si imprejurimi se vor muta de asemenea. inceperea constructiei este estimata pentru acest an.

„Mutarea va reprezenta o crestere importanta a eficientei pentru Petrom in ce priveste costul general legat de infrastructura. Cu acest nou complex de birouri Petrom va stabili nu doar noi standarde in privinta mediului de lucru, dar va contribui totodata la continuarea dezvoltarii acestei zone a orasului”, a declarat Reinhard Pichler, Director Financiar al Petrom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Parteneriatul cu autoritatile, posibil in alte orase, nu in Bucuresti