La finalul anului 2009, americanii de la Citi si-au mutat birourile la primele etaje din cladirea Victoria Center, amplasata in apropiere de Piata Victoriei. Imobilul, dezvoltat de fondul de investitii Bluehouse Capital, este cunoscut ca fiind sediul Citibank, banca fiind cel mai mare si vizibil chirias.
Citibank isi desfasoara activitatea la primele etaje din cladirea Victoria Center, partea de birouri a bancii fiind desfasurata pe trei etaje, la care se adauga sucursala amplasata pe doua niveluri si dedicata persoanelor fizice si companiilor, a explicat Andrei Savu (foto), directorul departamentului administrativ din cadrul Citibank.

Echipa bancii s-a mutat in sediul de pe Calea Victoriei la finalul anului 2009, iar Citibank a incheiat cu fondul de investitii Bluehouse un contract de inchiriere pe o perioada de 10 ani.

In spatiul ocupat de Citibank lucreaza aproximativ 230 de angajati, mentioneaza Andrei Savu. Bancherii de la Citi dispun de patru sali de sedinte si intalniri echipate cu facilitati audio si video, iar capacitatea acestora este de aproximativ 10 - 15 persoane. Angajatii bancii mai au acces si la un spatiu destinat cantinei sau pot utiliza un oficiu pentru a lua masa de pranz.

In ceea ce priveste conceptul de lucru al companiei, acesta este, intr-o anumita masura, de tip “open space”, insa exista si departamente care au birouri separate, cum este cazul Trezoreriei.

Imobilul de pe Calea Victoriei dispune de o parcare amenajata la subsolul cladirii, iar Citibank are alocate 33 de locuri de parcare.

In aceasta perioada, la parterul cladirii, compania gazduieste un stand cu produse specifice sarbatorilor de Paste. Produsele sunt confectionate manual de catre copii si tineri din programele de terapie ocupationala desfasurate de cateva organizatii aflate sub umbrela United Way Romania, unul dintre cei mai importanti parteneri ai Citibank pe zona de CSR.

Cum arata biroul directorului general

Biroul lui Tibor Pandi, directorul general al sucursalei din Romania a Citibank, se afla la etajul 4 din cladire. Spatiul dedicat directorului general cuprinde biroul sau, secretariatul si o sala de intalniri si se desfasoara pe o suprafata de 85 de metri patrati. Tibor Pandi are peste 15 ani de experienta in domeniul bancar, iar inainte de a prelua conducerea Citibank Romania a indeplinit rolul de director pentru tarile din Europa Centrala in care Citi nu are prezenta locala, coordonand activitatea din 12 tari.

Pandi are, in biroul sau, trofee pe care banca le-a primit de la organizatii nonguvernamentale partenere pentru implicarea in proiecte de responsabilitate sociala corporativa, diplome obtinute in urma incheierii unor tranzactii si parteneriate importante, o fotografie dintr-un teambuilding cu membrii echipei de conducere. In biroul sefului Citibank Romania se mai afla si cateva tablouri pictate cu monumente istorice reprezentative pentru Bucuresti, cum ar fi Ateneul Roman.

Citibank mai are inca un sediu in Bucuresti, in complexul de birouri West Gate Park, dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman din piata de birouri, in cartierul Militari. Banca a inchiriat la parterul cladirii H1 din cadrul parcului de afaceri West Gate o suprafata de 2.350 de metri patrati unde lucreaza circa 250 de angajati.

Citi este prezenta in Romania incepand din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Cladirea Victoria Center a fost finalizata la sfarsitul anului 2009 iar printre chiriasii sai, alaturi de Citibank, se numara companiile King Sturge, Ursus, Chartis, Eteba, Aon si Jones Lang LaSalle. Chiria medie este estimata la 20-21 euro/mp/luna, iar costurile de intretinere ajung la 4,5 euro/mp/luna, potrivit celor mai recente informatii din piata.

Victoria Center s-a clasat pe locul al doilea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro. Proiectul s-a clasat pe locul intai in functie de acces (37 de puncte), spatiu (37 de puncte) si facilitati pentru angajati (38,5 de puncte).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri