Retailerul francez de articole sportive Decathlon va deschide joi, in urma unei investitii de 2,3 milioane euro, un magazin in Bucuresti, a treia unitate din Capitala si a sasea din Romania.
Compania a investit 1,5 milioane euro in stocul de marfa si 800.000 de euro in amenajarea unitatii inchiriate, a declarat directorul general al Decathlon Romania, Fabrice Betchu.

Magazinul este situat pe Bulevardul Theodor Pallady, are circa 30 de angajati si ocupa o suprafata de 3.000 de metri patrati, scrie Mediafax.

Betchu a adaugat ca Decathlon are in plan sa deschida si alte unitati in Romania, atat in spatii inchiriate cat si construite de companie, adaugand ca pe termen lung magazinele din a doua categorie reprezinta investitii mai profitabile.

Retailerul francez a anuntat anterior ca vrea sa detina in Romania, peste zece ani, o retea formata din minim 20 de magazine.

In prezent compania are magazine in Bucuresti (unul in parcul de retail Militari Shopping Center si altul in Grand Arena Mall), Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

Decathlon produce in Romania circa 1,1 milioane de articole sportive la Timisoara, incaltaminte la Reghin, Brasov, Alba si alte locatii, si biciclete la Resita.

"Ne-am dori sa producem si mai mult, insa in Romania nu s-a investit foarte mult in tehnologie in ultima vreme. Plus ca preturile au crescut foarte mult, ceea ce a blocat extinderea pe productie. Avem nevoie de producatori capabili sa livreze in toate unitatile din retea, iar in Romania nu sunt multi care au astfel de capacitati", a declarat managerul de expansiune al companiei, Ruxandra Bese.

Grupul, infiintat in 1976, cuprinde o retea formata din peste 550 de magazine in 17 state.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri