Primele pozitii pe piata inchirierilor de lux in sectorul rezidential sunt in continuare ocupate de zone centrale, precum Primaverii, Kiseleff-Aviatorilor si Dorobanti, urmate de Dacia-Gradina Icoanei, Soseaua Nordului-Herestrau, Floreasca-Dorobanti, Domenii-Casin si Cotroceni.

Pe langa acestea, exista insa si “new-entry-uri”, potrivit studiului Regatta. Una din noile intrari este reprezentata de nordul Capitalei, prin ansamblul Oxford Gardens, devoltat de compania britanica Willbrook International.

In ceea ce priveste zonele rezidentiale situate in imprejurimile Capitalei, acestea raman, in continuare, cautate in principal pentru vile. Lider in top ramane zona Pipera-Iancu Nicolae, unde preturile variaza intre 1.500 si 500 euro/ luna.

Citeste si:

Locurile imediat urmatoare in clasamentul zonelor sunt ocupate de Corbeasca-Paradisul Verde, Sisesti-Jandarmeriei si Otopeni. Valorile la care se inchiriaza majoritatea vilelor din aceste zone variaza intre 1.000 si 2.500 de euro/ luna, spun cei de la Regatta.

Consultantii Regatta estimeaza ca, in timp ce criteriile de cautare si selectiile acestor zone raman aceleasi, este posibil ca tarifele sa inregistreze o usoara crestere, cu valori intre 2 si 5%.