Compania de arhitectura si proiectare integrata Da_Sein, cunoscuta pentru proiectul Upground din nordul Bucurestiului, estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri in crestere cu 15% fata de 2010, crestere ce va veni din proiectarea cladirilor pentru jucatorii din sectorul medical.
Da_Sein a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 500.000 de euro, similara cu cea din 2009. Pentru anul in curs insa, Andrei Uleia, fondator si arhitect coordonator al companiei, estimeaza o crestere a afacerilor de 15%.

“In ultimii patru ani, proiectul Upground a adus circa 25% din veniturile companiei. In acest an, cresterea va veni insa din sectorul medical privat, unde toata lumea face ceva”, a declarat Andrei Uleia.

Un alt domeniu care va creste in urmatoarea perioada este reprezentat de consultanta pentru recoversia functionala a proiectelor
, continua arhitectul, dand exemplu un client din afara Bucurestiului care vrea sa transforme un imobil rezidential intr-un hotel.

In primele luni ale acestui an, compania Da_Sein a oferit consultanta pentru proiecte imobiliare cu o suprafata de peste 500.000 mp, ce vor insuma investitii de 135 milioane euro, printre acestea
numarandu-se: Fundatia Romana de Cricket, Centrul de Agrement Mangroove situat pe malul Lacului Tei, Crama Ceptura (Urlati), parcuri logistice, un complex hotelier de 100.000 mp in zona litoralului si cladiri de birouri si rezidentiale cu suprafete de sub 5.000 mp.

In ceea ce priveste salariile arhitectilor, fondatorul Da_Sein spune ca acestea variaza intre 1.000 si 1.500 euro/luna, in functie de reusita proiectului.

In perioada 2007-2011, Da_Sein a oferit servicii de arhitectura pentru proiectul Upground, amplasat in apropiere de statia de metrou Pipera si cunoscut ca fiind obiectul celei mai mari tranzactii din piata imobiliara. Upground include doua cladiri de birouri si doua blocuri cu 17 etaje, fiind vandut in 2008 catre o divizie a Deutsche Bank, pentru suma de 340 millioane euro.

“Upground a fost o gura de oxigen pentru noi, in contextul in care am inceput sa lucram la acest proiect in 2007 si am terminat recent. La inceput, am lucrat cu vechii proprietari pentru o problema tehnica, apoi am gestionat PUD-ul (n.r: Plan Urbanistic de Detaliu) pentru aceasta dezvoltare si ulterior am fost selectati sa ne ocupam de tot ce a insemnat arhitectura Upground”, a povestit Andrei Uleia.

Proiectului Upground a fost vandut in 2008 catre RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, valoarea totala a tranzactiei de vanzare-cumparare la termen fiind estimata la circa 340 milioane de euro.

Cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, are o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, dezvoltata pe sapte etaje, plus o parcare subterana cu trei niveluri. Cel mai mare chirias al proiectului este Banca Romaneasca, cu o suprafata de circa 15.000 mp inchiriati. Printre chiriasii cladirii se afla si GfK Romania, cea mai mare companie de cercetare de piata de pe plan local.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri