"Conform informatiilor furnizate de avocatul mandatat de Impact Developer&Contractor, respectiv Stan Tarnoveanu partener Senior al Casei de Avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu au obtinut, la termenul de judecata din 28/04/2011, admiterea recursului declarat de Impact impotriva deciziei de deschidere a procedurii insolventei care s-a pronuntat in data de 08/07/2010. Solutia este definitiva si irevocabila", se arata intr-un anunt al Impact transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Astfel, procedura de deschidere a insolventei asupra Impact Developer&Contractor a fost inchisa definitiv si irevocabil, se mentioneaza in anuntul citat de Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a admis, in luna iulie, cererea de deschidere a insolventei Impact Developer & Contractor, solicitata in luna ianuarie de firma Romconstruct Ploiesti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, insa dezvoltatorul imobiliar a facut recurs la decizia instantei.

In luna august, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu procedura de insolventa.

Citeste si:

Impact mentiona in iulie, atunci cand a facut recursul, ca are in conturi peste 10 milioane lei, cu mult peste nivelul sumei de 1,3 milioane lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrarile lunare de cash ale Impact sunt de circa 4 milioane lei.

Conducerea dezvoltatorului imobiliar a mai aratat ca suma solicitata de Romconstruct constituie obiectul de disputa judiciara in trei dosare din 2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova. Prin urmare, desi disponibilitatile banesti ale Impact depasesc cu mult aceasta suma, presupusa datorie nu avea cum sa fie platita atata timp cat este in litigiu pe rol.

Actiunile Impact au fost tranzactionate vineri, la un pret de 0,3931 lei, in scadere cu 4,12% fata de referinta, cotatie la care dezvoltatorul are o capitalizare de 82 milioane de lei.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, care controleaza 18,06% din titluri, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni. In actionariat se regaseste si un fond de investitii administrat de Franklin Templeton, respectiv Templeton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.