Cladirea de birori Cathedral Plaza din Bucuresti ar putea fi vanduta pentru 70 milioane de euro unui fond britanic de investitii, tranzactia urmand sa fie incheiata pana la finele anului daca sunt indeplinite conditiile prestabilite privind randamentul din chirii si gradul de ocupare, conform Mediafax.
"Am primit de la un fond britanic o oferta atractiva pentru aceasta perioada a pietei imobiliare. Am semnat un precontract de vanzare-cumparare, dar care se va finaliza doar daca vom indeplini anumite criterii de performanta. Aceste criterii se refera la o anumita perioada in care trebuie sa inchiriem cladirea si la o anumita rata de profitabilitate a imobilului, data de chiria la care se vor face inchirierile", a declarat Daiana Voicu, directorul Willbrook International, compania care se ocupa de dezvoltarea si administrarea cladirii.

Proprietarul cladirii, finalizata, este firma Millennium Building Development, controlata de fondul american de investitii Miller Global, printr-un vehicul din Cipru.

Cathedral Plaza este amplasata langa Catedrala Sfantul Iosif din Capitala, si face obiectul unor dispune in instanta cu Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti. Investitia in imobil se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro.

"Tranzactia trebuie sa fie finalizata pana la sfarsitul anului, perioada in care trebuie sa indeplinim criteriile de performata stabilite in antecontract. Fondul britanic este un client de-al Willbrook International si mai are si alte investitii in Romania", a adaugat Voicu.

Ea a precizat ca firma are deja in discutii cateva contracte de inchiriere, dar a aratat ca litigiul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica a facut dificila negocierile cu potentialii chiriasi, dar si cu alti investitori interesati sa cumpere imobilul.

"Am pierdut 25 de milioane de euro din cauza problemelor cu Arhiepiscopia Romano-Catolica, dar pe care ii vom recupera in instanta", a mai spus Voicu.

Cathedral Plaza are 19 etaje si o suprafata construita de circa 25.000 de metri patrati, din care 15.000 de metri patrati inchiriabili.

Willbrook International, infiintata in Marea Britanie, asigura servicii imobiliare profesionale care se adreseaza atat persoanelor cat si companiilor.

Incepand cu 1998, compania a dezvoltat imobile rezidentiale de lux, cladiri de birouri, comerciale si industriale in Romania, Cehia, Letonia, Georgia, Bulgaria si Turcia.

Compania mai are in dezvoltare in Romania complexul de birouri Platinum Business and Convention Center din apropiere de DN1 si a finalizat un complex rezidential de lux in Baneasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri