Preturile cerute pentru apartamentele din tara au stagnat in jurul valorii de circa 1.050 euro/mp util in luna aprilie, in timp ce in Bucuresti proprietarii si agentiile au solicitat un pret mediu de 1.184 euro/mp, in usoara crestere fata de luna martie, arata un raport realizat de portalul imobiliare.ro.
Indicele imobiliare.ro a oscilat cu mai putin de 1 procent in ultimele treizeci de zile, aprilie neaducand foarte mult dinamism pe piata rezidentiala. Valoarea medie, 1.049 euro/mp util, este cu 0,6% mai ridicata decat cea inregistrata in martie, sustin reprezentantii imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi au crescut cu 1,3% in luna aprilie fata de luna martie, atingand o valoare medie de 1.184 euro/mp util.

“Proprietarii au ramas in mare masura indiferenti si lipsiti de reactie imediata fata de implementarea programului Prima Casa 4, pe segmentul apartamentelor vechi oscilatiile de pret fiind cuprinse intre -0,3% in Brasov si +0,7% in Cluj. Variatii mai mari ale pretului au avut loc pe segmentul apartamentelor noi, dezvoltatorii reactionand contrastant de la un oras la altul”, a explicat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna aprilie la valoarea de 1.390 euro/mp util, in crestere cu 4,5% fata de luna martie. Cea mai vizibila evolutie au avut-o apartamentele noi mari, care s-au scumpit cu aproape 5%, in timp ce garsonierele noi au inregistrat cea mai mica rata de crestere in ultimele 30 de zile, de 0,9%, se mai arata in analiza citata.

In luna aprilie, in Bucuresti, au fost scoase la vanzare pe piata peste 1.800 de apartamente, cele mai multe fiind locuintele cu doua camere (733 de unitati), urmate de apartamentele cu trei camere (573 de unitati, potrivit datelor funizate de anunturiparticulari.ro.

In ceea ce priveste preturile socilitate de proprietari in Bucuresti, se observa un ritm constant de scadere a pretului mediu pentru apartamentele cu doua camere si garsoniere, o stagnare a pretului pentru apartamentele cu trei camere si o usoara crestere a pretului apartamentelor cu patru camere.

Astfel, proprietarii solicita un pret mediu la vanzare de 37.350 de euro pentru garsoniere, de 57.900 de euro pentru doua camere si de circa 81.400 de euro pentru cele cu apartamentele cu trei camere, se mai arata in raportul anunturiparticulari.ro.

Credeti ca preturile apartamentelor se vor stabiliza? Comentati pe forumul Wall-Street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri