Dupa ce in primul trimestru nu s-a finalizat niciun proiect reprezentativ pe piata centrelor comerciale, pana la finalul anului ar putea fi livrate doar noua din cele 15 proiecte anuntate, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
Singura inaugurare din primul trimestru a fost este extensia Promenada Mall din Braila, cu o suprafata inchiriabila de 7.000m2. Pentru anul in curs, au fost anuntate insa 15 centre comercial, desi multe proiecte nu vor fi livrate la timp.

“Suntem de parere ca in anul 2011 vor fi finalizate cel mult noua proiecte, cu toate ca au fost anuntate cel putin 15. Cele mai mari si reprezentative proiecte comerciale ce urmeaza a fi finalizate in 2011 sunt: Maritimo Shopping Center in Constanta, Palas in Iasi, Colosseum Retail Park si extensia Baneasa Shopping City in Bucuresti”, se arata in raportul Jones Lang LaSalle.

In ceea ce priveste nivelul chiriilor, maximele din centrele comerciale sunt cuprinse intre 65-75 euro/mp/luna, in timp ce pentru spatiile stradale hiriile spatiilor stradale acestea variaza intre 60-70 euro/mp/luna.

“Contributii financiare, chirii in trepte sau chiar o perioada initiala cu plata doar a chiriei procentuale din cifra de afaceri sunt mecanisme care fac parte din procesul de inchiriere al unor centre comerciale mai putin performante si sunt in general oferite marilor retaileri care au rolul de ancora atat in centrele comerciale existente dar si pentru proiectele aflate in constructie”, se mentioneaza in studiul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri