Stabilirea unei noi proceduri de calcul al valorii de vanzare a locuintelor de stat a fost propusa in Parlament si avizata de Executiv, releva un document guvernamental.

Propunerea este ca valoarea de vanzare a unei locuinte construite din fondurile statului sa fie stabilita de catre autoritatea locala raportat la pretul pietei si a fost avizata de Guvern, cu recomandarea ca in aceste mecanism sa fie implicat un expert autorizat.

Argumentul invocat este ca, prin stabilirea unei proceduri de calcul care sa majoreze sumele obtinute din vanzari de locuinte, s-ar asigura un venit mai mare la buget pentru construirea de locuinte noi.

Noua procedura de calcul va fi introdusa prin modificarea Legii 85/1992 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului.

Citeste si:

Vanzarea locuintelor de stat este reglementata in prezent de legi adoptate la inceputul anilor '90, care stabilesc inclusiv algoritmul de calcul al valorii de vanzare.

La inceputul acestui an, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a afirmat ca anul trecut au fost vandute doar circa 40 de imobile construite de Agentia Nationala pentru Locuinte dintr-un total de 5.000 cereri, intrucat procedurile dureaza mult si autoritatile locale prefera sa incaseze banii din chirii decat sa vanda aceste case.