Premiera: Google isi construieste sediu

Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare, isi va construi propriul sediu, o cladire “verde”, in orasul Mountain View, din California, unde a inchiriat un teren de 38.000 mp, pentru 53 de ani, in schimbul sumei de 30 de milioane de euro, scrie Mercury News.

Google a angajat compania germana Ingenhoven Architects, specializata in proiectarea cladirilor verzi, pentru a dezvolta planul noului sediu, care ar putea avea o suprafata de peste 55.000 mp. Sediul Google va fi construit pe un teren de 38.000 mp, care a fost inchiriat de la oficialitatile din Mountain View pentru o perioada de 53 de ani.

„Le-am cerut celor de la Ingenhoven Architects sa faca cea mai verde cladire cu putinta”, a declarat Jordan Newman, un purtator de cuvant al Google.

Potrivit municipalitatilor din Mountain View, constructia cladirii ar putea incepe cel mai devreme in 2012 si va fi primul sediu dezvoltat de Google.

Sediile Google includ in prezent peste 65 de cladiri, dublu fata de spatiul ocupat de companie in 2005, iar numarul de angajati a crescut cu peste 6.500 de persoane din ultimul trimestrul al anului 2009 si pana astazi, depasind 26.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri