Global Finance vrea sa construiasca trei turnuri in Floreasca

Fondul elen de investitii Global Finance vrea sa inceapa anul viitor un proiect imobiliar in zona Calea Floreasca, care va cuprinde un imobil de birouri de 36.000 de metri patrati si trei cladiri de locuinte totalizand 37.000 metri patrati, si sa reia dezvoltarea zonei rezidentiale din Global City Pipera, scrie Mediafax.

Global Finance vrea sa inceapa in 2012 un proiect de locuinte si birouri in Floreasca, de 73.000 mp

"Complexul va cuprinde o cladire de birouri de 25 de etaje si trei imobile de locuinte, doua cu 20 de etaje si una cu 15 etaje. Investitia este greu de estimat la momentul acesta, proiectul fiind in curs de definitivare", a declarat Aurelia Luca, directorul comercial al Global Finance Real Estate.

Proiectul va fi construit langa Hala Ford, monument istoric, care va fi integrata in proiect si va cuprinde 12.000 de spatii comerciale.

Primaria Municipiului Bucuresti a aprobat la la sfarsitul lunii aprilie PUZ-ul pentru proiect, care va fi dezvoltat pe un teren de 28.000 de metri patrati, achizitionat in 2007 de companie de la Automatica Bucuresti. Proiectul este dezvoltat prin intermediul firmei Primaverii Gardens.

"Urmeaza acum sa ne pregatim pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Inceperea constructiei depinde de momentul in care vom obtine autorizatia. Noi ne-am dori sa incepem dezvoltarea in 2012 pentru a finaliza proiectul undeva in 2015", a precizat Luca.

Tot pentru anul viitor, compania, fondata in Grecia, are in vedere reluarea constructiei zonei rezidentiale din complexul Global City din Pipera, cu 500 de locuinte.

"Proiectul este in curs de reconfigurare, pentru a face apartamentele mai mici. Vrem sa incepem acest proiect tot anul viitor, urmand sa cuprinda 500 de unitati. Piata romaneasca mai are multe de oferit. Exista un blocaj al pietei atata timp cat lucrurile sunt incerte la nivel politic. Mai este si o problema a stabilitatii zilei de maine. In plus, lumea inca asteapta scaderi de preturi, dar in momentul in care vor realiza ca s-a atins nivelul cel mai de jos va incepe sa cumpere din nou. Piata are o evolutie ciclica, dupa scadere urmeaza si crestere, dar nu vom mai vedea evolutiile din trecut", a adaugat Luca.

Compania semnase deja precontracte de vanzare a 50 din cele 340 prevazute initial in proiect, dar a decis conservarea investitiei si returnarea avansurilor platite de cumparatori.

Complexul din Pipera cuprinde si spatii de birouri totalizand 46.000 de metri patrati, inchiriate in proportie de 45%.

"Pentru Global City lucrarile au fost finalizate si este inchiriat in proportie de 45% si continuam procesul de inchiriere. Au fost discutii de vanzare a complexului, dar dorim sa ne concentram pe inchiriere pentru vinde o cladire cu un grad de ocupare mare", a adaugat reprezentantul Global Finance.

Global Finance este o companie de investitii independenta, care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare. Compania are birouri in Atena, Sofia si Bucuresti si a participat la mai mult de 70 de proiecte de investitii in Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri