Cea de-a sasea editie a galei Southeastern European Real Estate Awards a avut loc pe data de 19 mai si a fost organizata de Europa Property, in parteneriat cu consultantul imobiliar King Sturge. Printre castigatorii galei s-au aflat retailerul H&M, cladirea de birouri Lakeview si mall-ul Sun Plaza.

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) a acordat patru premii: Cundall Engineering - cea mai sustenabila companie a anului, Swan Office & Technology Park - cea mai verde cladire, Cundall Engineering - furnizorul de servicii al anului si Solar Decathlon: Echopa Prispa, care a obtinut premiul pentru initiativa anului in educatia privind cladirile verzi.

H&M a fost desemnat retailerul anului la categoria magazine cu suprafete inchiriabile de peste 500 mp, in timp ce Yves Rocher a primit premiul pentru retailerul anului la categoria magazine sub 500 mp inchiriabili.

La categoria compania anului, au fost premiati: Gardiner & Theobald - cel mai bun furnizor de servicii, Chapman Taylor - firma de arhitectura a anului, Wolf Theiss - avocatii anului, Gardiner & Theobald - cea mai buna companie de project management, DTZ Echinox - cea mai buna firma de property management, UniCredit - banca anului, Bluehouse - investitorul anului, King Sturge - cel mai bun agent de rezidential, DTZ - cel mai bun agent pe piata spatiilor industriale si de retail, Jones Lang LaSalle - cel mai bun agent pe burouri.

Dintre dezvoltatori, la categoria compania anului au fost nominalizati: Raiffeisen Evolution - cel mai bun dezvoltator de rezidential, Helios Phoenix - dezvoltatorul anului de spatii industriale, TriGranit - dezvoltatorul anului de spatii de retail si GTC - cel mai bun dezvoltator de cladiri de birouri.

La categoria proiectul anului, au fost premiati: Alia Apartments - cel mai bun proiect rezidential, A1 Business Park - cel mai bun proiect industrial, Atrium Center - mall-ul anului la categoria centre comerciale de mici dimensiuni, Serdika Center - mall-ul anului la categoria centre comerciale medii si Sun Plaza - mall-ul anului la categoria centre comerciale de dimensiuni mari. De asemenea, tot la categoria proiectul anului, cladirea de birouri Lakeview (foto) a primit premiul pentru cel mai bun proiect de birouri.

Premii au fost acordate si pentru H&M, retailerul anului, DTZ, compania anului, Sun Plaza, proiectul anului si Radu Boitan, de la King Sturge, profesionistul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Primul mall din Romania cu o aplicatie bazata pe realitate augmentata