CA Immo, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria, detine in Romania noua proiecte finalizate, evaluate la 382 milioane de euro, avand un randament mediu de 8,3%. Activele in dezvoltare sunt evaluate la 62 milioane de euro, potrivit datelor companiei, informeaza Mediafax.

Grupul CA Immo a achizitionat anul trecut compania Europolis, divizia de investitii imobiliare a bancii austriece Volksbank, pentru 272 milioane de euro. Astfel, Europolis, cu active imobiliare de aproximativ 1,5 miliarde de euro in Europa Centrala si de Sud-Est, a devenit la 1 ianuarie 2011 parte a CA Immo Group, cu activitati in Europa Centrala.

Portofoliul CA Immo in Romania cuprinde cinci cladiri de birouri - Opera Center I si II (foto), Bucharest Business Park, Europe House si River Place, toate in Bucuresti, un proiect de retail - la Sibiu, un parc logistic - Europolis Park Bucharest, precum si terenuri pentru dezvoltare. Suprafata de inchiriere efectiva a proiectelor din Romania totalizeaza 330.000 metri patrati.

Citeste si:

Valoarea de piata a parcului logistic, de 158.000 metri patrati, este potrivit datelor CA Immo de 97 milioane de euro. River Place este estimata la 99 milioane de euro si un randament de 8%, in conditiile in care valoarea de achizitie a depasit 100 de milioane de euro, iar Europe House are o valoare de 47 milioane de euro si un randament de 7,5%. De asemenea, valoarea Bucharest Business Park a fost stabilita la 59 milioane de euro, sub pretul platit la achizitie de circa 62 milioane de euro.

CA Immo investeste in proprietati comerciale, in special cladiri de birouri, in Austria, Germania si Europa de Est. Dupa preluarea Europolis, grupul va avea un portofoliu de cinci miliarde de euro, din care Europa Centrala si de Sud-Est si Germania reprezinta cate 40%.

Europolis detine cladiri de birouri, centre comerciale si de logistica in Ungaria, Romania, Cehia, Polonia, Slovacia, Croatia, Rusia si Ucraina. Majoritatea activelor sunt controlate in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Union Investment Real Estate AG si Axa Real Estate Investment Management.