Valoarea de piata a activelor CA Immo in Romania dupa preluarea companiei Europolis, inclusiv proiecte in dezvoltare, este de 444 milioane de euro, reprezentand aproape 20% din portofoliul companiei din Europa Centrala si de Est estimat la 2,3 miliarde de euro.
CA Immo, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria, detine in Romania noua proiecte finalizate, evaluate la 382 milioane de euro, avand un randament mediu de 8,3%. Activele in dezvoltare sunt evaluate la 62 milioane de euro, potrivit datelor companiei, informeaza Mediafax.

Grupul CA Immo a achizitionat anul trecut compania Europolis, divizia de investitii imobiliare a bancii austriece Volksbank, pentru 272 milioane de euro. Astfel, Europolis, cu active imobiliare de aproximativ 1,5 miliarde de euro in Europa Centrala si de Sud-Est, a devenit la 1 ianuarie 2011 parte a CA Immo Group, cu activitati in Europa Centrala.

Portofoliul CA Immo in Romania cuprinde cinci cladiri de birouri - Opera Center I si II (foto), Bucharest Business Park, Europe House si River Place, toate in Bucuresti, un proiect de retail - la Sibiu, un parc logistic - Europolis Park Bucharest, precum si terenuri pentru dezvoltare. Suprafata de inchiriere efectiva a proiectelor din Romania totalizeaza 330.000 metri patrati.

Valoarea de piata a parcului logistic, de 158.000 metri patrati, este potrivit datelor CA Immo de 97 milioane de euro. River Place este estimata la 99 milioane de euro si un randament de 8%, in conditiile in care valoarea de achizitie a depasit 100 de milioane de euro, iar Europe House are o valoare de 47 milioane de euro si un randament de 7,5%. De asemenea, valoarea Bucharest Business Park a fost stabilita la 59 milioane de euro, sub pretul platit la achizitie de circa 62 milioane de euro.

CA Immo investeste in proprietati comerciale, in special cladiri de birouri, in Austria, Germania si Europa de Est. Dupa preluarea Europolis, grupul va avea un portofoliu de cinci miliarde de euro, din care Europa Centrala si de Sud-Est si Germania reprezinta cate 40%.

Europolis detine cladiri de birouri, centre comerciale si de logistica in Ungaria, Romania, Cehia, Polonia, Slovacia, Croatia, Rusia si Ucraina. Majoritatea activelor sunt controlate in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Union Investment Real Estate AG si Axa Real Estate Investment Management.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri