„In prezent, un dezvoltator vinde 200 de apartamente intr-un an. Daca vom vinde 20 de garsoniere cu perete rotativ, astfel incat sa ne aduca un aport de 10%, eu cred ca este bine”, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele dezvoltatorului Impact.

Prima garsoniera de acest tip se afla la parterul unui bloc din cadrul proiectului Greenfield, amplasat in apropiere de Gradina Zoologica, din nordul Capitalei. Locuinta are o suprata utila de 27 mp si 36 mp construiti, iar dezvoltatorul isi propune sa vanda circa 20 de garsoniere cu perete rotativ, pretul fiind de 40.000 euro cu TVA inclus.

„Ne straduim sa construim si locuinte mai ieftine, dar n-am putut cobora sub pragul de 40.000 de euro. Pe de o parte, este costul materialelor de constructii si toti spun «nu pot sa-ti las mai jos», iar pe de alta parte, este manopera. Cred insa ca o scadere de 15% a preturilor ar fi un succes”, a mai spus Popp.

Sistemul noii garsoniere se bazeaza pe un perete rotativ, gandit pentru a fi folosit in trei ipostaze: camera de zi, cu canapeua intoarsa spre fereastra, dinning - cu mobilerul de bucatarie intors spre fereastra si "welcomme room", cu canapeaua intoarsa spre usa si bucataria in spate, au explicat reprezentantii Impact.

Potentialii cumparatori sunt tinerii cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, necasatoriti, care duc o viata activa, petrec circa 10 ore la birou si isi doresc o locuinta in concordanta cu stilul lor urban de viata, au adaugat oficiialii dezvoltatorului.

Citeste si:

Pe viitor, Popp spune ca se gandeste sa implementeze peretele rotativ si pentru apartamentele cu doua camere.

Garsonierele clasice din Greenfield costa circa 56.000 euro, iar Popp afirma ca toate locuintele pot fi cumparate prin rate la dezvoltator, pe o perioada de cel mult zece ani si cu un avans de 40%.

Greenfield cuprinde atat vile insiruite, cat si blocuri cu doua si trei etaje. Proiectul mai include locuri de joaca pentru copii, scoala privata Little London cu clasele I - VIII, sala de fitness, restaurant cu terasa, bacania Mic.ro, minimagazin alimentar, un bancomat si un cabinet de acupunctura.

Din 2006, de la startul lucrarilor de constrctie, si pana in prezent, Impact a investit peste 60 de milioane de eur in dezvoltarea de la zero a zonei rezidentiale Greenfield.