Preturile apartamentelor din tara au scazut usor in mai

Preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi din tara au scazut usor in luna mai, dupa mai multe luni in care proprietarii au incercat sa isi mareasca asteptarile, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

La nivel national, pretul cerut pentru un apartament a scazut cu 0,4% in luna mai, pana la 1.045 euro/mp util. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.196 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 12,6% mai mici, insa majoritatea oraselor analizate, evolutiile au fost diferite pe cele doua segmente noi si vechi, se arata in analiza portalului.

“In mai, variatii mai mari si in crestere ale preturilor au avut loc in general pe segmentul apartamentelor noi. Dezvoltatorii din Cluj-Napoca, de pilda, au ridicat preturile cu 4,4%. Pe de alta parte, proprietarii de apartamente vechi raman in asteptare. Oscilatiile pe acest segment depasesc rareori 1%”, spune Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile solicitate pentru locuintele noi si vechi au urcat usor, pana o valoare medie de 1.189 euro/mp util, in crestere cu 0,4% fata de luna aprilie. Preturile cerute pentru apartamentele vechi au crescut cu 0,4%, in timp ce pentru cele noi, preturile au urcat cu 2,1% in luna mai.

“Nu toate categoriile de apartamente noi au avut aceeasi tendinta. Si in aceasta luna, cea mai interesanta evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care s-au scumpit cu peste 2%. Garsonierele noi s-au ieftinit cu 2,4% in ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu doua camere au avut o evolutie in scadere cu 0,4%”, spun cei de la imobiliare.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri