Tribunalul Bucuresti a respins cererea de intrare in insolventa a companiei Greenlake Development, dezvoltatorul proiectului rezidential Green Lake, amplasat pe malul lacului Grivita din nordul Bucurestiului.

“Tribunalul Bucuresti respinge cererea debitorului SC Greenlake Development SRL, Executorie. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare”, se arata in anuntul publicat pe site-ul tribunalului.

Dezvoltatorul proiectului rezidential Green Lake, a carui prima faza totalizand circa 160 de apartamente si vile este finalizata, a depus in urma cu o saptamana cererea de intrare in procedura de insolventa.

Green Lake are o suprafata de 110.000 metri patrati si este construit pe un teren de 107.000 de metri patrati pe malul lacului Grivita de compania Quality Living Developers (QLD), apartinand unui grup de oameni de afaceri din Grecia, prin intermediul Greenlake Development.

Complexul ar urma sa cuprinda la finalizare peste 540 de apartamente si vile, investitia fiind estimata la circa 100 milioane euro, potrivit declaratiilor anterioare ale dezvoltatorului.

Planurile grecilor vizau constructia in doua faze a proiectului: prima etapa a fost finalizata si cuprinde 118 apartamente si 39 de vile si, potrivit reprezentantilor firmei ,a fost vanduta in proportie de 60%. Dezvoltarea fazei a doua a proiectului a fost insa oprita.

Compania Greenlake Development este detinuta de Quality Living Developers, inregistrata in Romania, in proportie de 70% si de Edetrio Holdings cu sediul in Cipru. La sfarsitul lui 2009, datoriile firmei depaseau 155 de milioane de lei (peste 36 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri