Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a cerut Comisiei Europene sa permita finantarea reabilitarii termice a locuintelor cu fonduri europene si vizeaza in acest sens atragerea unei sume de 200 de milioane de euro, potrivit Mediafax.
"Am cerut sa ni se permita reabilitarea termica cu fonduri europene. Ne-am gandit sa cerem de la Comisia Europeana 200 milioane de euro pentru reabilitarea termica", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca ar putea fi alocati pentru reabilitarea termica bani din alte programe, care risca sa nu fie cheltuiti.

Totodata, ministrul a mai spus ca locatarii care vor accesa credite pentru reabilitarea rmica a locuintelor nu vor plati dobanda, care va fi sustinuta de catre MDRT, si nu vor fi obligati sa-si ipotecheze apartamentele, pentru ca statul va garanta pentru ei.

Totodata, pentru prima data MDRT va finanta, in luna iunie, lucrarile de apa si canalizare pe cateva strazi in Bucuresti.

"Vom reabilita cateva strazi din sectorul 2, dar asteptam proiecte si din alte sectoare. Nu poti sa stai in capitala Romaniei si sa nu ai apa si canalizare", a mai spus Udrea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri