Udrea vrea 200 mil. euro de la CE pentru reabilitarea termica a locuintelor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a cerut Comisiei Europene sa permita finantarea reabilitarii termice a locuintelor cu fonduri europene si vizeaza in acest sens atragerea unei sume de 200 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

"Am cerut sa ni se permita reabilitarea termica cu fonduri europene. Ne-am gandit sa cerem de la Comisia Europeana 200 milioane de euro pentru reabilitarea termica", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca ar putea fi alocati pentru reabilitarea termica bani din alte programe, care risca sa nu fie cheltuiti.

Totodata, ministrul a mai spus ca locatarii care vor accesa credite pentru reabilitarea rmica a locuintelor nu vor plati dobanda, care va fi sustinuta de catre MDRT, si nu vor fi obligati sa-si ipotecheze apartamentele, pentru ca statul va garanta pentru ei.

Totodata, pentru prima data MDRT va finanta, in luna iunie, lucrarile de apa si canalizare pe cateva strazi in Bucuresti.

"Vom reabilita cateva strazi din sectorul 2, dar asteptam proiecte si din alte sectoare. Nu poti sa stai in capitala Romaniei si sa nu ai apa si canalizare", a mai spus Udrea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri