Ionascu, Parker Lewis: Investitorii vor sa cumpere credite, nu doar proprietati

Investitorii interesati de piata imobiliara vor sa cumpere credite, nu doar proprietati, spune Dan Ionascu, partener al companiei de consultanta Parker Lewis, care reprezinta cinci astfel de clienti.

“Tendita pe piata de investitii imobiliare nu mai este de a cumpara doar cladiri, ci de a prelua credite. Toata lumea cauta acum sa cumpere credite. Noi, se exemplu, avem cinci investitori care asta vor sa cumpere”, a declarat, pentru wall-street.ro, Dan Ionascu (foto), partener al companiei de consultanta Parker Lewis, prezenta pe piata locala din anul 2009.

O alta tinta a investitorilor o reprezinta terenurile agricole si padurile exploatabile, preturile unui hectar variind intre 300 si 3.000 de euro, in contextul in care in tarile din regiune preturile ajung la 20.000 euro.

Profilul cumparatorului este reprezentat de investitorul oportunist, de multe ori fara legaturi anterioare cu piata imobiliara, care este interesat de achizitia cladirilor ca business in sine, insa este mai precaut decat in anii trecuti.

“In perioada de boom a pietei imobiliare a fost un mare interes sa se arunce capital pe piata, insa acea atitudine a disparut. Sa nu ne amagim ca va creste PIB, urmatorii doi ani vor fi si mai grei pentru ca banii nu se incaseaza”, spune Ionascu.

El da exemplu clienti care au vandut toate afacerile detinute pe piata locala si au parasit Romania. Pe de alta parte, investitori precum francezii sunt interesati sa intre in Romania, o tara pe care o considera atractiva din punct de vedere al taxelor. “Am avut un client arab, cu putere de a investi un miliard de euro, dar cum nu a primit viza, a plecat in Bulgaria, unde autoritatile au fost mult mai rapide in aceasta privinta”, povesteste seful Parker Lewis.

Pentru anul in curs, compania vizeaza, in cel mai pesimist scenariu, afaceri de circa 1,5 milioane de euro. In prezent, pentru biroul Parker Lewis din Bucuresti lucreaza 15 angajati, iar Ionascu isi propune sa mai angajeze inca 7-12 persoane pana la finele anului.

Pe langa Bucuresti, Parker Lewis mai are birouri in orasele Timisoara, Iasi si Constanta, numarul total al angajatilor si colaboratorilor ajungand la 50.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri