Cumpararea unei case cu banii jos fata de achizitionare ei prin credit nu este doar mai ieftina, ci si mai rapida. Cu mult mai rapida.
Astfel, o tranzactie imobiliara cu banii cash se realizeaza in minimum 7 zile, in timp ce, aceeasi operatiune, realizata prin intermediul programului guvernamental Prima Casa, poate dura chiar si 80 de zile, sustin reprezentantii agentiei de vanzari Be Igloo.

In cazul programului Prima Casa, operatiunea necesita mai mult timp deoarece, dupa ce clientul primeste aprobarea financiara si juridica de la banca, vanzatorul va mai scoate un rand de extrase de carte funciara de informare de la OCPI, administratia financiara si cea de locatari, precum si certificat energetic. Dosarul clientului este trimis apoi la Fondul de Garantare, in vederea aprobarii garantiei pentru creditul bancar, potrivit aceleiasi surse.

„Majoritatea clientilor apeleaza la banci. De la inceperea programului Prima Casa, 80% din tranzactiile noastre s-au efectuat cu sprijinul acestui program. In ultima perioada, de cand Prima Casa este in asteptare, tranzactiile s-au efectuat mai greu, 60% din ele cu credite ipotecare si restul cash” a declarat pentru wall-street.ro, Nimrod Zvik, managing partner al Be Igloo.

Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidentiale Optima si Armonia din Titan, Ten Blocks si West Park din Militari, My Dream Pipera, Primavera ”Parcul cu salcami” Ploiesti, Green City, Evocasa Selecta, Viva Brasov si Green Hills Piatra Neamt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri