Cat te costa sa inchiriezi un apartament la mare

Chiriile apartamentelor de pe litoral au scazut cu 30% in ultimii doi ani, osciland intre 145 euro si 315 euro/luna, arata o analiza a portalului imopedia.ro.

In Constanta, o garsoniera poate fi inchiriata cu 165 euro/luna, in timp ce un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 235 euro/luna. Pentru un apartament cu trei camere, un chirias trebuie sa scoata din buzunar circa 350 euro/luna, potrivit imopedia.ro.

Ceva mai ridicate chiriile pentru apartamentele din statiunea Mamaia. Aici, o garsoniera poate fi inchiriata cu 245 euro/luna, un apartament cu doua camere, cu 315 euro/luna, iar unul cu trei camere, cu 470 euro/luna.

Constanta este insa o zona secundara de interes pentru chirii, un punct mai fierbinte este Mamaia, unde cu precadere se inchiriaza in regim hotelier. Acolo sunt putini care inchiriaza apartamente pe toata perioada verii, deoarece este mai rentabil sa le inchirieze la zi, spun reprezentantii portalului imobiliar.

La polul opus, cele mai ieftine chirii sunt in statiunea Eforie Sud. Pentru o garsoniera, chiria ceruta este de 75 euro/luna, iar pentru un apartament cu doua camere, 145 euro/luna.

„Cele mai scumpe apartamente se regasesc in Mamaia, Constanta si Neptun, in timp ce pentru cele mai accesibile oferte la inchiriat trebuie sa mergem in Costinesti sau Eforie Sud”, afirma Razvan Muntean, general manager al imopedia.ro.

Sursa tabel: imopedia.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri