Programul Casa Verde, care a fost reluat la inceputul lunii iunie, a strans 5.000 de cereri din partea romanilor care isi doresc sa inlocuiasca ori sa-si completeze sistemele clasice de incalzire cu o solutie bazata pe energie verde.

“Casa Verde are un succes fulminant. Daca anul trecut am primit 18.000 de dosare, adica incepand cu luna iulie, acum am primit aproape 5.000 de dosare in doar cateva zile. Iata ca romanii au inteles ca daca statul le da un ajutor si ei sunt preocupati de investitiile in mediu”, spune Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

Bugetul alocat in 2011 pentru Casa Verde se ridica la 100 de milioane de lei, cu 10 milioane de lei mai putin decat anul trecut.

La inceputul anului trecut, Borbely preciza ca programul va beneficia de fonduri de 310 de milioane de lei in 2010, precum si de credite angajate de alte 300 milioane de lei.

Casa Verde se adreseaza persoanelor fizice si consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei alese. Astfel, beneficiarii pot primi pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare sau pentru instalatiile de producer a energiei termice baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.

Totodata, romanii pot beneficia de maximum 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
De ce sa alegi panourile solare ca varianta pentru incalzirea apei
Setari Cookie-uri