Sonae Sierra a decis: Reia constructia mall-ului din Craiova

Compania portugheza Sonae Sierra va relua in cursul acestei luni prima faza a lucrarilor de constructie pentru centrul comercial Adora Mall din Craiova, investitia fiind estimata la 111 milioane de euro.

“Inceperea lucrarilor de constructie confirma angajamentul Sonae Sierra pe piata romaneasca si, implicit, pe piata din Craiova. Prima faza a lucrarilor de constructie se va intinde pe o peroada de sase luni, iar la finalul acestei perioade suntem increzatori ca vom putea anunta data inaugurarii centrului comercial” a declarat Ingo Nissen, managing director Sonae Sierra, responsabil pentru dezvoltare in Romania.

Pana in prezent, mall-ul este preinchiriat in proportie de 40%, insa se poarta negocieri pentru inca 20% din suprafata de 59.000 mp inchiriabili. Cel mai nou chirias al Adora Mall este Pure Fitness, care a inchiriat un spatiu de 2.100 mp pentru un centru de sanatate si fitness. Printre chiriasi se mai numara: Altex, Cora, Cinema City, Orsay, Inmedio, Arsis, Total Wash, Sport’s Pub si Maxbet Best of Bowling.

Adora Mall reprezinta o investitie totala de 111 milioane de eurosi va cuprinde 190 magazine si 1.900 locuri de parcare. Centrul comercial va crea a peste 900 de locuri de munca si va deservi o zona de 435.000 de locuitori.

Arhitectura centrului comercial este inspirata de cele patru anotimpuri, ca urmare a vecinatatii cu punctul de reper al orasulu, Parcul Romanescu, se arata in comunicatul Sonae Sierra.

Tot in Craiova, un alt mall care se afla in constructie este Electroputere. Acesta va fi deschis in luna noiembrie, printre chiriasii sai numarandu-se C&A, NewYorker, Takko, Orsay, Bata, Deichmann, Otter si Leonardo, Domo si Altex. Electroputere Parc reprezinta o investitie de 90 milioane euro, finantata de UniCredit Bank Austria, si este dezvoltat de firma K&S Developments, controlata de doi actionari ai BelRom, in parteneriat cu grupul francez Auchan.

Pe piata locala, dezvoltatorul portughez Sonae Sierra detine River Plaza, cu o suprafata inchiriabila de 11.950 mp si a fost desemnat agent de inchiriere pentru centrele comerciale Magnolia (Brasov), Sun Plaza, Vitanis si galeria comerciala Carrefour Militari (Bucuresti).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri