Compania de consultanta imobiliara Colliers International a fost desemnata agent exclusiv pentru vanzarea terenului de 13,8 hectare detinut de Policolor in estul Bucurestiului. In luna februarie, terenul a fost evaluat la aproape 22 milioane de euro.
Terenul scos la vanzare reprezinta jumatate din fosta platforma Policolor si este amplasat in apropiere de statia de metrou Nicolae Teclu, avand o deschidere de peste 400 m la bulevardul Theodor Pallady. Pe cealalta jumatate a platformei industriale a fost dezvoltat parcul de retail Policolor, din care fac parte Real Hypermarket, OBI, Metro si, de curand, Decathlon.

Din punct de vedere urbanistic, terenul are in prezent destinatie industriala si este nevoie de obtinerea unui nou PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru a dezvolta un proiect imobiliar, se arata in anuntul Colliers. Consultantul imobiliar a evaluat terenul in luna februarie la 21,9 milioane de euro.

”Nu intrevedem niciun risc de a obtine oricare din destinatiile de retail, rezidential, birouri sau hoteL pe acest teren, avand in vedere locatia si infrastructura foarte buna din zona”, au declarat reprezentantii diviziei de terenuri din cadrul companiei de consultanta. Pretul cerut este de 220 euro/mp, potrivit Colliers.

Grupul Policolor-Orgachim este detinut de doua fonduri de investitii: Romanian Investment Fund detine 60% din participatie, restul apartinand fondului cipriot Reconstruction Capital II. Acestia au demarat procesul de restructurare a Policolor in 2009, axat pe vanzarea activelor "non-core" (n.r: care nu fac obiectul principal de activitate al firmei) si pe relocarea fabricilor. Surplusul imobiliar a fost scos la vanzare atat pe piata locala, cat si in Bulgaria, cele doua piete ale grupului.

Pe piata din Romania, Reconstruction Capital II mai detine participatii la companiile: Mamaia Resort Hotels (operatorul Golden Tulip), albalact, Romar Holding si Top Factoring.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri