Fondul de investitii AEW, proprietarul cladirii de birouri America House, amplasata in Piata Victoriei, a reinnoit contractele de inchiriere pentru peste 30% din spatii si a semnat noi contracte cu doua restaurante.

Printre companiile care si-au prelungit de curand sederea in America House se numara S&T, furnizor de servicii IT din Europa Centrala, si casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii. S&T va ramane in Piata Victoriei inca opt ani, intr-o suprafata de 3.000 mp de birouri, in timp ce avocatii au prelungit cu inca cinci ani contractul pentru cei 2.200 mp.

Alte companii care si-au prelungit contractele pentru perioade cuprinse intre trei si cinci ani au fost Ericsson, Mastercard si Cisco.

In ceea ce priveste noii chiriasi, in spatiul de retail si servicii, America House gazduieste doua noi restaurante: Fitto Cafe, care a inchiriat o suprafata de 120 mp pentru cinci ani, si BeNat, parte a grupului Oliviers & Co, care opereaza spatiul ocupat anterior de French Bakery la parter si etaj. French Bakery s-a mutat la sfarsitul anului trecut in cladirea Europe House, amplasata tot in Piata Victoriei.

"Chiria contractuala pentru spatiile de birouri din America House se situeaza, in medie, la 19 euro/mp. Ne bucuram si suntem mandri pentru innoirile contractelor de inchiriere si pentru acordurile nou semnate in ultimele sase luni, care acopera aproximativ 8.000 mp", a declarat Emmanuel Gluntz, director asset management pentru Europa Centrala in cadrul AEW Europe.

In prezent, in America House mai sunt goale doua etaje, cu suprafete de 1.700 mp, insa proprietarul este in negocieri avansate pentru inchirierea unuia dintre ele, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, care a fost desemnata agent exclusiv de inchiriere pentru spatiile de birouri disponibile in cladire.

De la inceputul anului, DTZ Echinox a inchiriat 18.500 mp de spatii de birouri catre companii internationale din domenii precum IT, farmaceutice, segmentul bancar, atat in centru cat si in partea de nord a Bucurestiului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Morgan Stanley a cumparat America House din Piata Victoriei