Pretul de pornire la urmatoarea licitatie va fi de 21-22 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro la cat a fost scos la vanzare centrul comercial la prima licitatie, scrie Mediafax.

"Nu s-a vandut nici de aceasta data. O sa mai facem o usoara scadere de pret de 5-10% si vom mai organiza o licitatie. Va ultima procedura, dupa care vom schimba strategia de valorificare a centrului comercial. Vom lua in calcul inclusiv pastrarea centrului comercial, avem multe proceduri la indemana in acest sens", a declarat Radu Lotrean, partener al Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul centrului comercial.

City Mall a fost scos la vanzare prima data la 31 martie, ulterior, din cauza ca niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere centrul comercial, au mai fost organizate alte doua licitatii, astfel ca pretul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra incercare de vanzare a mall-ului pretul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane de euro, iar documentatia de inscriere la licitatie trebuie depusa pana pe 8 iunie.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Citeste si:

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje. Zona comerciala are o suprafata de 14.348 metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

La sfarsitul lunii mai, reprezentantii lichidatorului apreciau ca vor reusi sa vanda mall-ul in 1-2 luni, deoarece pretul se apropie de cel la care sperau sa-l vanda.