Activitatea de investitii imobiliare din Bucuresti si Budapesta va creste spre sfarsitul anului, avand in vedere diferentele pozitive de randament pe care aceste piete le ofera, comparativ cu Varsovia si Praga, preferatele investitorilor in primele luni ale anului, potrivit CB Richard Ellis.
"Daca ne luam dupa diferentele considerabile, pozitive, de randament de pe piete precum Budapesta si Bucuresti, fata de Varsovia si Praga, ne asteptam ca activitatea sa creasca pe aceste piete spre sfarsitul anului", se arata in raportul CEE Property Investment realizat in iunie de CB Richard Ellis (CBRE), citat de Mediafax.

In primele cinci luni din acest an volumul tranzactiilor cu proprietati comerciale, respectiv birouri, spatii de retail si industriale, a totalizat 4,4 miliarde de euro, in crestere cu 180% comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut. Intr-un numar mai ridicat de piete lichiditatea a inceput sa creasca pe fondul cresterii atat a numarului, cat si a marimii tranzactiilor, se mentioneaza in raport.

Cele mai multe tranzactii au fost realizate cu proprietati din Polonia, Cehia si Rusia. Cehia a avut o crestere semnificativa a activitatii de investitii ca urmare a finalizarii unor preluari de mari portofolii de proprietati.

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania se ridica in primele luni ale anului la circa 200 de milioane de euro.

Cititi si Iorgu, CBRE: Ma vad zilnic cu 2-3 clienti interesati sa intre pe piata imobiliara locala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri