In primul semestru, valoarea tranzactiilor imobiliare s-a ridicat la 201 milioane de euro, la care se adauga achizitia Adama de catre fondul austriac de investitii Immofinanz. Spre comparatie, in prima jumatate a anului trecut, tranctiile imobiliare au insumat 118 milioane de euro, in timp ce in al doilea semestru din 2010, volumul deal-urilor s-a ridicat la 114 milioane de euro.

Volumul tranzactiilor inregistrate in prima jumatate a lui 2011 l-a egalat si chiar depasit pe cel inregistrat pentru tot anul 2010, daca luam in calcul si ultima tranzactie majora anuntata recent intre Immofinanz si Adama, spune Costel Florea, partener in cadrul consultantului imobiliar Cushman & Wakefield Romania.

“Exista un interes din ce in ce mai crescut al investitorilor pentru piata imobiliara din Romania. Cel mai atractiv segment al pietei este cel al spatiilor de birouri din Bucuresti, insa in urmatoarele 12 luni, probabil ca vor fi inregistrate si unele tranzactii pe segmentul spatiilor de retail. Am observat si o crestere a interesului pentru terenuri, dar la valori ale preturilor mult reduse fata de varful din 2007 – 2008”, afirma Florea.

Citeste si:

Printre tranzactiile incheiate in prima jumatate a anului, pe langa preluarea Adama, se mai numara: achizitia Praktiker, preluarea Europolis, precum si vanzarea unei cladiri de birouri de catre omul de afaceri Octavian Radu, preluarea unui pachet de actiuni la Intercontinental, achizitia proiectului MyDream si pachetul de 28 de apartamente in Linda Residence.

Spre comparatie, volumul tranzactiilor imobiliare incheiate in primul semestru in Ungaria s-a ridicat la 233 milioane de euro, in Cehia, la 744 milioane de euro, in Slovacia, la 40, iar in Polonia, la 875 milioane de euro.