Ploiesti West Park, cel mai mare parc de afaceri din Sud-Estul Europei, cu o suprafata de 250 de hectare, a inaugurat prima cladire industriala BREEAM din Romania, dedicata companiilor mici si mijlocii.
Pana la sfarsitul anului 2011, peste 100.000 mp de cladiri vor fi construite in acest parc.

"Credem ca influenta cresterii pretului la energie si preocuparea sporita pentru mediu vor determina clientii sa caute cladiri cu certificare BREEAM deoarece vor realiza ca prin aceste investitii vor face economii pe termen lung", a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

Depozitul ecologic industrial de 17.800 metri patrati, inchiriat de Unilever, va primi certificatul BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) pentru ca foloseste panouri sandwich cu 2 cm mai groase decat se folosesc in mod normal la cladirile industriale, acestea oferind un grad de izolare mai ridicat si reduc din costurile operationale, precum incalzirea. Cladirea are usile din sticla oferind foarte multa lumina naturala.

BREEAM este cea mai utilizata metoda de evaluare a impactului asupra mediului al cladirilor din lume si a fost creata in Marea Britanie in 1990 de catre Organizatia BRE.

"Pentru acest tip de cladire chiria este de 4 - 5 euro, insa vom face propuneri personalizate fiecarui client", a precizat Lokere.

Alinso a dat in folosinta depozite de 30.000 mp pentru Unilever in aprilie 2010, 12.000 mp pentru OTZ Logistics si 8.300 mp pentru British American Tobacco. Pentru compania Toro, Alinso construieste un depozit de productie de 13.000 mp pe 3,4 ha de teren cumparat de aceasta companie. Un alt client important este Lufkin Industries Inc.

Cu peste 50.000 mp de depozite logistice deja construite, Ploiesti West Park va da in folosinta pana la sfarsitul anului 2011, inca 20.000 mp de depozite logistice de clasa A, prima cladire SME cu certificare BREEAM de 17.800 mp (dedicata companiilor mici si mijlocii), o cladire SE de 9.000 mp (dedicata companiilor mici) si alte cateva cladiri specializate si facilitati precum spatii de depozitare frigorifice.

Grupul belgian Alinso gestioneaza un portofoliu imobiliar care cuprinde logistica, precum si spatii imobiliare comerciale si industriale.

Petrica Usurelu, proprietarul Piritex Group Romania, detine 20% din Ploiesti West Park.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri