Sonae Sierra a majorat cu peste 34 milioane de lei (8,2 milioane de euro) capitalul social al centrului comercial River Plaza Mall din Ramnicu Valcea, pe care il detine, prin compensarea unui imprumut acordat de companie in 2009, scrie Mediafax.

Astfel, o suma de 1,5 milioane de euro (respectiv 6,16 milioane de lei) din imprumutul in valoare de 8,8 milioane de euro va fi compensata prin emiterea a 616.500 de parti sociale, iar restul de 7,36 milioane de euro (echivalentul a 30,2 milioane de lei) va fi compensat prin constituirea unei prime de emisiune cu aceeasi valoare.

Capitalul social subscris si platit in numerar al firmei, prin intermediul careia compania portugheza detine centrul comercial din Ramnicu Valcea, este de 34,305 milioane de lei, din care 840.000 de lei si 8 milioane de euro.

Sonae Sierra a cumparat River Plaza in 2007 pentru 42 de milioane de euro, marcand intrarea pe piata romaneasca a companiei portugheze. Centrul comercial are o suprafata de 12.000 metri patrati.

Compania vrea sa mai dezvolte un centru comercial la Craiova, investitie de peste 100 milioane de euro, pentru care constructia este programata sa inceapa in luna iunie.

Sonae Sierra detine 49 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia. Compania are trei proiecte in constructie si sapte proiecte noi in diferite faze de executie in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia si administreaza spatii de peste 2,2 milioane metri patrati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
TOP 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
Setari Cookie-uri