Persoanele interesate de cumpararea unei locuinte cauta mai ales apartamente cu doua camere construite dupa anul 1977, in zone semicentrale, si pe care sa le achizitioneze prin programul Prima Casa, potrivit unui studiu al BCR, citat de Mediafax.

Astfel, peste 45% din persoanele chestionate au indicat ca vor sa achizitioneze o proprietate prin programul Prima Casa, in timp ce doar 22,64% vor sa cumpere doar prin surse proprii.

La nivel de Bucuresti, 41,51% din clienti s-au aratat interesati de Prima Casa, iar 20,76% sa cumpere prin surse proprii.

Potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", lansat joi de BCR, majoritatea clientilor vor sa cumpere locuinte construite dupa 1977.

In ceea ce priveste avansul pe care cumparatorii sunt dispusi sa-l asigure, 47,5% au indicat un procent de 5-10% la nivelul Romaniei, in timp ce in Bucuresti procentul este de 42,86%.

Cei mai putini au la dispozitie un buget pentru avans mai mare de 25%, respectiv 5,28% la nivel national si 2,38% la nivelul Capitalei.

Aproprierea fata de mijloacele in transport in comun reprezinta cel mai important criteriu luat in considerare la achizitionarea unei locuinte. In plus, aproape 60% dintre cei interesati sa cumpere o locuinta se uita mai ales la zonele semicentrale, iar un sfert la cele centrale. Locuintele din afara orasului sunt cautate doar de circa 6% dintre clienti.

BCR a acordat in 2010 peste 1.100 de credite pentru achizitia de imobile.

Sursa imagine: arhivafoto.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BCR lanseaza prima platforma digitala pentru credite ipotecare