Centrul comercial City Mall, aflat in faliment, nu a atras investitori nici la a cincea licitatie, programata pentru 30 iunie, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii vanzarea proiectului prin negociere directa.

"Caietul de sarcini nu a fost achizitionat nici pentru a cincea licitatie. Ne vom intalni in urmatoarele doua saptamani cu creditorii si vom trece la negociere directa. Nu vom mai scadea pretul. Nu ne preseaza nimic, mall-ul se sustine, a crescut traficul si numarul chiriasilor, cu noua. Nu mai este presiune pentru vanzarea mall-ului", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR, citat de Mediafax.

La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie. Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala.

"A fost presiune pe vanzare la inceput si am scazut pretul pentru ca strategia a urmarit sa fie rezolvata rapid problema atat pentru creditori, cat si pentru mall. Cand am preluat administrarea mall-ul mergea rau, chiriasii erau ingrijorati. Impreuna cu Coldwell Banker am luat masuri de management, am varuit, am adus chiriasi, am renegociat cu chiriasii, avem rata buna de incasare a chiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, fata de 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Coldwell Banker a fost desemnata, in luna ianuarie, sa administreze City Mall, oferind servicii de management interimar al centrului comercial.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje. Zona comerciala are o suprafata de 14.348 metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

La sfarsitul lunii mai, reprezentantii lichidatorului apreciau ca vor gasi cumparator pentru mall in 1-2 luni, deoarece pretul se apropie de cel la care sperau sa-l vanda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Record: Un ton rosu urias, vandut cu 1,8 MIL. dolari in Japonia