"Caietul de sarcini nu a fost achizitionat nici pentru a cincea licitatie. Ne vom intalni in urmatoarele doua saptamani cu creditorii si vom trece la negociere directa. Nu vom mai scadea pretul. Nu ne preseaza nimic, mall-ul se sustine, a crescut traficul si numarul chiriasilor, cu noua. Nu mai este presiune pentru vanzarea mall-ului", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR, citat de Mediafax.

La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie. Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala.

"A fost presiune pe vanzare la inceput si am scazut pretul pentru ca strategia a urmarit sa fie rezolvata rapid problema atat pentru creditori, cat si pentru mall. Cand am preluat administrarea mall-ul mergea rau, chiriasii erau ingrijorati. Impreuna cu Coldwell Banker am luat masuri de management, am varuit, am adus chiriasi, am renegociat cu chiriasii, avem rata buna de incasare a chiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, fata de 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Coldwell Banker a fost desemnata, in luna ianuarie, sa administreze City Mall, oferind servicii de management interimar al centrului comercial.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Citeste si:

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje. Zona comerciala are o suprafata de 14.348 metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

La sfarsitul lunii mai, reprezentantii lichidatorului apreciau ca vor gasi cumparator pentru mall in 1-2 luni, deoarece pretul se apropie de cel la care sperau sa-l vanda.