Suprafata de spatii de birouri care va fi livrata in acest an in Bucuresti este estimata la aproximativ 180.000 de metri patrati, din care deja 50% este deja preinchiriata, astfel incat gradul de ocupare ramane foarte ridicat si in 2006, potrivit companiei imobiliare CB Richard Ellis (CBRE). "Numarul nu este chiar atat de impresionant daca ne gandim ca in alte orase din regiune, precum Budapesta sau Varsovia, se livreaza mult mai multe proiecte intr-un an", apreciaza analistii de la CBRE. Comparativ cu anul 2005, cand au fost disponibili pe piata circa 125.000 de metri patrati, se remarca o crestere a spatiilor nou construite destinate birourilor cu peste 44%.

Analistii imobiliari apreciaza ca dezechilibrul puternic dintre cererea si oferta de pe piata va crea un mediu extrem de favorabil proprietarilor de terenuri.

Mihai Ghircoias, seful departamentului birouri in cadrul CBRE, a declarat, potrivit Mediafax, ca incurajati de cererea mare de pe piata, multi dezvoltatori au inceput proiecte de imobile de birouri care vor fi definitivate in cea mai mare parte in 2007-2008. "Din acest motiv, in anii urmatori, piata va urma un curs mai favorabil pentru clienti", a explicat Ghircoias.

In opinia sa, pe piata spatiilor de birouri se manifesta un nou trend, respectiv orientarea investitorilor spre partea de est a Bucurestiului, unde in urmatorii ani vor fi finalizate o serie de proiecte. Intrucat aceasta zona poate fi considerata de pionierat pe acest segment, propietarii de terenuri vor oferi preturi avantajoase primilor veniti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
River ridica doua noi cladiri de birouri in Sema Parc cu 70 mil. euro