Volumul lucrarilor de constructii din perioada ianuarie-mai 2011 a scazut ca serie bruta cu 3% fata de acelasi interval din anul anterior, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,3%, conform Institutului National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura, serie bruta, in aceasta perioada s-au inregistrat scaderi la constructii noi (6,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (6,1%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale, volumul a crescut cu 21,9%, se arata in comunicatul INS.

Pe obiecte de constructii, au inregistrat cresteri cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti, cu 2,9%, respectiv cu 0,4%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 19,5%, scrie Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a coborat in primele cinci luni cu 3,3%, fata de aceeasi perioada din anul anterior, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (7,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (3,9%). In acelasi timp, lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 19,0%.

Pe obiecte de constructii, s-a consemnat crestere la cladirile nerezidentiale (4%), in timp ce la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,8%, respectiv cu 1,2%.

In luna mai 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a urcat fata de aprilie cu 16%, crestere evidentiata pe toate elementele de structura. Astfel, lucrarile de intretinere si reparatii curente au fost mai mari cu 19,4%, lucrarile de reparatii capitale cu 18,9%, iar lucrarile de constructii noi au urcat cu 14,2%.

Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (16,7%), la cladirile rezidentiale(15,4%) si la cladirile nerezidentiale (15,1%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 2,9% in mai fata de luna anterioara.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi a fost o majorare cu 2,1%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 9%. La constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 0,8%, respectiv cu 0,4%.

Fata de mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 3,4%. Pe elemente de structura s-a inregistrat majorari la lucrarile de reparatii capitale cu 27,2% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,2%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 3,6%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, din perioada analizata a crescut cu 1,9%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (25,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (18,7%), iar la cele de constructii noi s-a evidentiat o scadere cu 5,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri