Pe piata spatiilor logistice din Bucuresti au fost inchiriati 48.100 mp in prima jumatate a anului, o suprafata totala similara cu cea din primul semestru al anului trecut, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

“Cererea neta, fara relocari si negocieri, a fost de 31.000 mp. Rata de neocupare a scazut usor, la 13,2%, cel mai scazut nivel din ultimele 18 luni, insa trimestrul al treilea va aduce probabil o crestere a ratei de neocupare”, se arata in studiul citat.

Cea mai mare tranzactie incheiata in trimestrul al doilea a fost incheiata de Ikea, care si-a extins contractul pentru cei 10.000 mp ocupati in Bucharest West, tranzactia fiind intermediata de Colliers. Pe locurile urmatoare s-au clasat Sarantis, cu 5.350 mp in Millenium Logistic Park si Adevarul, in Atlas Pipera, cu 2.650 mp, ambele fiind tranzactii directe intre proprietar si chirias.

Citeste si:

Pentru a doua jumatate a anului, trei mari operatori de logistica analizeaza intrarea pe piata romaneasca, in contextul intinderii in regiune, mai spun cei de la Colliers.

In ceea ce priveste chiriile, acestea oscileaza intre 3,5 si 4,5 euro/mp.