Al doilea trimestru nu a adus proiecte noi pe piata spatiilor industriale din Bucuresti, astfel incat stocul a ramas la circa 917.000 mp, urmand ca noi livrari sa aiba loc abia in prima jumatatea anuluii viitor.

Pe piata spatiilor logistice din Bucuresti au fost inchiriati 48.100 mp in prima jumatate a anului, o suprafata totala similara cu cea din primul semestru al anului trecut, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

“Cererea neta, fara relocari si negocieri, a fost de 31.000 mp. Rata de neocupare a scazut usor, la 13,2%, cel mai scazut nivel din ultimele 18 luni, insa trimestrul al treilea va aduce probabil o crestere a ratei de neocupare”, se arata in studiul citat.

Cea mai mare tranzactie incheiata in trimestrul al doilea a fost incheiata de Ikea, care si-a extins contractul pentru cei 10.000 mp ocupati in Bucharest West, tranzactia fiind intermediata de Colliers. Pe locurile urmatoare s-au clasat Sarantis, cu 5.350 mp in Millenium Logistic Park si Adevarul, in Atlas Pipera, cu 2.650 mp, ambele fiind tranzactii directe intre proprietar si chirias.

Pentru a doua jumatate a anului, trei mari operatori de logistica analizeaza intrarea pe piata romaneasca, in contextul intinderii in regiune, mai spun cei de la Colliers.

In ceea ce priveste chiriile, acestea oscileaza intre 3,5 si 4,5 euro/mp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dunwell muta Citronex in MLP Bucharest West pe o suprafata de 4.000 mp