Casa de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al City Mall, a inceput negocierile directe pentru vanzarea centrului comercial City Mall, aflat in faliment, pretul de evaluare ramanand la circa 21 milioane euro.

Din comisia de negociere vor face parte si bancile finantatoare, astfel incat investitorii vor putea negocia direct atat cu lichidatorul, cat si cu bancile creditoare conditiile de vanzare, inclusiv obtinerea unei finantari.

Data limita pana la care se vor putea depune oferte in vederea participarii la negocieri este 16 septembrie.

“Cu certitudine aceasta va fi ultima faza de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, in acest moment negocierile intrand pe linie dreapta cu mai multi investitori interesati”, a declarat Andreea Anghelof, senior partner in cadrul Casei de Insoventa Transilvania (CITR).

In prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83 % si contracte cu aproximativ 74 de chiriasi, chiria medie perceputa pentru spatii este de circa 15 euro/mp.

“Traficul se mentine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolventa. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, impreuna cu echipa de management a Coldwell Banker, am reusit mentinerea atractivitatii centrului comercial, fiind incheiate noi contracte de inchiriere a spatiilor din cadrul mall-ului”, a completat Radu Lotrean, managing partner al CITR.

Centrul comercial City Mall, aflat in faliment, nu a atras investitori nici la a cincea licitatie, programata pentru 30 iunie, astfel ca lichidatorul judiciar a decis sa discute cu creditorii vanzarea proiectului prin negociere directa.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Palatul Universității va fi consolidat și restaurat. Lucrarile vor dura 5 ani
Setari Cookie-uri