Tranzactiile cu spatii de retail din Europa au totalizat in al doilea trimestru 4,9 miliarde de euro, Rusia si Polonia inregistrand cele mai ridicate niveluri din zona centrala si de sud-est, potrivit Jones Lang LaSalle, in timp ce Romania nu a avut nicio tranzactie pe acest segment in acest an, potrivit Mediafax.

Volumul total al investitiilor pe acest segment a ajuns astfel la 13,6 miliarde de euro de la inceputul anului, reprezentand o crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele companiei de consultanta imobiliara.

Majoritatea activitatii de investitii a ramas concentrata in Marea Britanie si Germania, care au atras 56% din volumul total.

In Europa Centrala si de Sud-Est, Rusia, cu un volum al tranzactiilor de 432 milioane de euro, si Polonia, cu 332 milioane de euro, au atras cei mai multi investitori.

Spre comparatie, Romania a inregistrat tranzactii totalizand 243,43 milioane de euro pe toate segmentele imobiliare in primele sase luni ale anului.

"Cererea investitorilor ramane focusata pe pietele importante precum Franta si Germania, dar ne asteptam ca si Polonia si Europa Centrala si de Est sa atraga investitii importante in acest an. Investitorii sunt interesati mai ales de Rusia si Turcia, care ofera perspective pentru chirii si venituri in crestere, precum si pentru comprimarea randamentelor", a declarat Jeremy Eddy, seful EMEA Retail Capital Markets al Jones Lang LaSalle.

Potrivit datelor disponibile, anul trecut, in Romania, valoarea tranzactiilor cu spatii de retail au depasit usor 50 de milioane de euro, in conditiile in care in anii de dinaintea crizei au fost realizate tranzactii de ordinul a sute de milioane de euro, pe o piata de aproape doua miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
TOP 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
Setari Cookie-uri