Numarul ofertelor de vanzare a hotelurilor si pensiunilor de pe litoral si din zonele de munte a scazut cu 70% la jumatatea anului fata de luna ianuarie, de la 255 de anunturi la 70, arata un studiu al portalului imobiliare.ro.
Daca in luna ianuarie, in zonele turistice din Romania, existau 255 de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare prin intermediul portalului, in prezent, numarul anunturilor pe acest segment este de 70.

In 18,2% din cazuri, preturile nu depasesc 200.000 de euro, spun cei de la imobiliare.ro 26% din anunturi care fac referire la vanzarea unor pensiuni si hoteluri se inscriu in intervalul de pret cuprins intre 200.000 si 500.000 de euro, iar 27,3% din anunturi au un pret de afisare cuprins intre 500.000 si un milion de euro.
Unitatile pentru care se solicita un pret cuprins intre unu si doua milioane de euro reprezinta 19,5% din totalul ofertei, iar 9% din hoteluri afiseaza preturi mai mari de doua milioane de euro.

„In aceasta perioada a anului, cele mai multe oferte sunt la Brasov (19,5%). Urmeaza Constanta (14,3%), Cluj (10,4%), Hunedoara (9,1%), Prahova, dar si Timis (ambele cu 7,8%)”, se mai arata in analiza citata.

Cel mai scump hotel scos la vanzare (foto) este amplasat in zona centrala a municipiului Oradea si costa 15 milioane de euro. Hotelul desfasurat pe cinci niveluriare patru stele si a fost construit in 2009. Dispune de 37 de camere si 2 apartamente, avand o capacitatea maxima de cazare pentru 78 de persoane.

La polul opus se afla o pensiune cu opt camere din masivul Retezat, situata la 9 kilometri de Cabana Pietrele, in judetul Hunedoara. Pensiunea a fost construita in 2007 si are 112 metri patrati la care se adauga un teren cu o suprafata de 1.400 metri patrati. Proprietarul solicita un pret de 45.000 de euro, conform imobiliare.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri