Preturile apartamentelor din Bulgaria au scazut cu 6,4% in trimestrul al doilea comparativ cu aceeasi perioada a anului, ajungand pana la 465 euro/mp, arata datele furnizate de Institutul National de Statistica, preluate de publicatia Sofia Echo.

Preturile locuintelor din Bulgaria au scazut cu 6,4% in ultimul an si cu 1,6% in ultimul trimestru, potrivit Institutului National de Statistica. 23 de orase au inregistrat scaderi semnificative de preturi in trimestrul al doilea, cele mai mari fiind in orasul Veliko Turnovo (5,5%), urmat de Gabrovo (5,4%), respectiv Vidin si Plovdin (4,7% fiecare).

In Sofia, preturile apartamentelor au scazut cu 2,1% in ultimul trimestru, in timp ce in Varna, preturile au crescut cu 0,9%. Cele mai mari cresteri, de 1,3%, au fost inregistrate in Rousse si Blagoevgrad.

Pretul mediu al unui apartament din Bulgaria a fost de 465 euro/mp in perioada aprilie-iunie. Cele mai sumpe locuinte se gasesc in Varna (772 euro/mp), pe locurile doi si trei urmand Sofia (750 euro/mp) si Bourgas (595 euro/mp).

Spre comparatie, preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi din Romania s-au stabilizat in ultimele sase luni la nivelul de 1.034 euro/mp, arata o analiza recenta a portalului imobiliare.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii au mai putine probleme decat italienii in a-si incalzi casa