Un fond de investitii a achizitionat un complex rezidential de lux cu 33 de apartamente, amplasat in zona parcului Herastrau, pentru sapte milioane de euro, potrivit consultantului imobiliar DTZ Echinox, care a intermediat tranzactia.

Un proiect rezidential de lux, cu 33 de apartamente, cu doua, trei si patru camere, amplasat in zona Herastrau, a fost vandut unui fond de investitii pentru sapte milioane de euro. Tranzactia a fost intermediata de DTZ Echinox, iar negocierile au durat aproape un an.

"Tranzactiile finalizate de DTZ Echinox in ultimul an se clasifica pe doua paliere valorice: in jurul a 350.000 euro, pentru proprietati cu locatii centrale si situate in zona de nord si suprafete in jur de 150mp si intre 500.000 euro si un milion de euro pentru proprietati de lux, cu pozitii exceptionale, in zonele consacrate, precum Primaverii, Kiseleff, Aviatorilor sau Dorobanti”, afirma Mihaela Pana (foto), sefa departamentului rezidential din cadrul DTZ Echinox.

Cea mai interesanta tranzactie incheiata in primul semestru, afirma Pana, a fost a unui cumparator care, in ciuda crizei, fascinat fiind de proprietatea ofertata, a luat decizia si a finalizat achizitia in mai putin de o saptamana. “In urma negocierii, pretul final s-a situat cu 15% sub oferta initiala, in jurul valorii de un milion de euro”, subliniaza consultantul.

O alta tranzactie speculativa pe piata rezidentiala a avut loc in primavara, cand un fond elen de investitii a cumparat un pachet de 28 de apartamente in complexul Linda Residence, amplasat in estul Bucurestiului. Tranzactia a fost intermediata de Coldwell Banker, valoarea sa fiind estimata la peste 1,5 milioane de euro.

Citeste si Topul celor mai scumpe locuinte vandute in primul semestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »



Citeste si
Cum poate descifra evolutia casatoriilor viitorul pietei rezidentiale
Setari Cookie-uri