“Suntem prezenti la cea mai mare investitie in cultura din ultimii 20 de ani. Este o investitie de peste 100 de milioane de euro si deja, in jur de 80 de milioane de euro au fost platite”, a spus Emil Boc.

Noul sediul al Bibliotecii Nationale a necesitat o investitie de 104 milioane de euro plus TVA si va fi finalizat in luna noiembrie. La inceput vor fi deschise cate trei-patru sali pe an, urmand ca pana in 2014 sa fie deschisa intreaga biblioteca, potrivit Elenei Tirziman, directorul general al Bibliotecii Nationale.

“Am convingerea ca toti mai mult tineri vor opta, intr-un orizont mediu de timp, mai mult spre Biblioteca Nationala decat spre mall, pentru ca aici vor putea gasi un cadru modern, in concordanta cu ceea ce asteapta: internet, biblioteca digitala, adica informatii in concordanta cu secolul in care traim”, a adaugat Boc.

Citeste si:

Salile de lectura vor totaliza o suprafata de 14.000 mp, la care se adauga 3.500 mp pentru depozitare si 8.000 mp pentru birouri.

Constuctia cladirii a inceput in anul 1986, iar in 2006, ministrul Culturii a decis transformarea sa in Centru Cultural si Biblioteca Nationala. In 2008, imobilul cu patru etaje si terenul din jurul sau au fost retrocedate Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.