Dintr-un fond locativ estimat la circa 8,4 milioane de locuinte, doar cel mult 15% au beneficiat de lucrari de termoizolare, ceea ce reprezinta circa 1,25 milioane de locuinte, afirma reprezentantii producatorului de constructii Baumix.
“Cea mai mare pondere a lucrarilor de reabilitare termica este detinuta de proiectele administratiei locale si, din pacate, finantarile acestor proiecte sunt in declin. In plus, reabilitarea cladirilor cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, nu se bucura de sprijinul populatiei”, a declarat Razvan Bobe, director de cercetare si dezvoltare in cadrul Baumix.

Un factor care ar putea duce la cresterea cererii pentru lucrari de termoizolare este reprezentat de eliminarea subventiei la caldura.

In ceea ce priveste costurile lucrarilor de reabilitare, potrivit Baumix, acestea s-au diminuat in ultimele luni pe fondul scaderii cererii, dar si al preturilor materialelor si manoperei.

Costurile medii pentru un reabilitarea unui imobil sunt de 2.035 de euro, fara TVA, pentru un apartament cu o camera, cu suprafata de 37 metri patrati, 2.860 de euro, fara TVA, in cazul unui apartament cu doua camere, de 52 metri patrati si 3.630 euro, fara TVA, pentru un apartament cu trei camere, de 66 metri patrati, conform standardelor de cost, adoptate de Ministerul Dezvoltarii si Turismului (MDRT).

Compania Baumix a fost infiintata in 2003 de catre Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel. Anul trecut, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro, in scadere cu 15% fata de 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri