Berceni ramane zona cu cele mai multe apartamente de vanzare, inregistrand cele mai multe oferte atat pentru apartamente cu 2 si 3 camere, cat si pentru cele cu 4 camere, conform unui raport de monitorizare imobiliara realizat de anunturiparticulari.ro.

In luna iulie, in zona Berceni s-au scos pe piata 90 de apartamente cu 2 camere, la polul opus aflandu-se zonele Giulesti cu 6 oferte, Vacaresti cu 8 oferte si Tineretului cu 11 oferte.

Si la apartamentele cu 3 camere, cartierul Berceni este lider la numarul de oferte noi aparute – 71 de unitati.

Pentru apartamentele cu 4 camere s-au inregistrat 30 de oferte. In cartierul Titan au aparut 4 oferte, in Crangasi 7 oferte si 11 in Drumul Taberei.

Doar in cazul garsonierelor, Berceni cade pe locul 2 cu 46 de oferte noi. Lider este cartierul Drumul Taberei, care inregistreaza 53 de oferte.

Conform anunturiparticulari.ro, piata imobiliara inregistreaza o perioada de stabilizare, preturile de vanzare pe segmentul rezidential pastrandu-si aproximativ aceleasi cote ca la inceputul anului 2011.

“In luna iulie, pentru o garsoniera s-a solicitat un pret mediu de 36.400 euro, cu 3% mai putin fata de luna ianuarie. Aceeasi situatie se observa si in cazul apartamentelor cu 2 camere unde s-a inregistrat o scadere de 3% fata de inceputul anului, pretul mediu de strigare ajungand la 58.450 euro”, se arata in raport.

Pentru apartamentele cu 3 si 4 camere, pretul mediu solicitat de proprietari in luna iulie este similar cu cel din luna ianuarie, variatia pe ultimele sase luni fiind aproape zero. Apartamentele de 3 camere au fost cotate la 80.700 euro, iar cele de 4 camere la aproximativ 99.000 euro.

Numarul de apartamente scoase spre vanzare in luna iulie este mai mic fata de cel din luna iunie, ajungand la 2.399 de unitati.

Cele mai multe oferte scoase spre vanzare s-au inregistrat pe segmentul apartamentelor cu 2 camere. Comparativ cu luna iunie 2011, numarul acestora a scazut cu 5%, ajungand la 986 de oferte in iulie 2011. Acestea au fost urmate de apartamentele cu 3 camere, unde s-au inregistrat 709 oferte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si