Cateva fonduri de investitii care pana in prezent nu au luat in considerare Romania sau care s-au retras pe perioada crizei economice analizeaza piata romaneasca, dupa imbunatatirea ratingului de tara si a conditiilor macroeconomice, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
"La inceputul lunii iulie 2011, agentia Fitch a imbunatatit credit rating-ul acordat Romaniei, readucand-o in categoria tarilor recomandate pentru investitii. Imbunatatirea credit rating-ului este direct legata de imbunatatirea conditiilor macroeconomice din Romania, iar investitorii incep sa observe acest lucru. Pe masura ce fondurile de investitii institutionale intampina dificultati in a achizitiona active de calitate in Europa Centrala (in special in Varsovia si Praga), acestea incep in mod serios sa ia in calcul Romania", se arata intr-un raport al companiei, citat de Mediafax.

Interesul tot mai crescut manifestat pe parcursul ultimelor sase luni va ramane, cel mai probabil, concentrat pe cele mai bune active ale pietei in perioada imediat urmatoare, cred analistii LaSalle.

"Desi fondurile prefera in general sa investeasca prima oara in Capitala, interes investitional incurajator pentru produse de tip prime a fost de asemenea observat in orasele regionale principale din Romania. Cu toate ca activitatea investitionala din prima jumatate a anului 2011 a fost una restransa, este de asteptat ca interesul investitorilor sa capete avant. Desi este inca neclar cand anume se va concretiza acest interes in tranzactii finalizate efectiv, aceste fonduri au inceput demersurile necesare analizei preliminare de tara (due diligence fiscal si juridic), ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa a perspectivei pietei din Romania", apreciaza sursa citata.

Prima tranzactie incheiata in al doilea trimestru al anului a fost reprezentata de achizitia Astoria Business Center de catre fondul grec Bluehouse Capital, investitie de aproximativ 10 milioane euro. In plus, Immofinanz a preluat si restul de 69% din actiunile grupului Adama, un portofoliu constand in special din proprietati rezidentiale. Tranzactia a fost estimata la 42 de milioane de euro.

In primele sase luni valoarea tranzactiilor imobiliare realizate in Romania a depasit 200 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri