Volumul lucrarilor de constructii din primul semestru a scazut cu 5%, in serie bruta, si cu 4,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) si citate de Mediafax.

Pe elemente de structura, serie bruta, in acest interval s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (8,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (2,2%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale, volumul a crescut cu 6,1%, se arata in comunicatul INS.

Pe obiecte de constructii, crestere cu 4,7% a fost la cladirile nerezidentiale, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul a coborat cu 26,5%, respectiv cu 1,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii din primul semestru a fost mai mic cu 4,7% fata de aceeasi perioada din 2010, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (8,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (1,4%). In acelasi timp, lucrarile de reparatii capitale s-au majorat cu 6%.

Pe obiecte de constructii, s-a consemnat crestere la cladirile nerezidentiale (6,2%), iar la cele rezidentiale si la constructiile ingineresti au fost scaderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.

In luna iunie, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna anterioara cu 27,3% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,3%.

Astfel, lucrarile de intretinere si reparatii curente au urcat cu 46,1%, iar cele de constructii noi cu 30%, in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 7,7%.

Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la cele ingineresti (30,7%), la cladiri nerezidentiale (28,5%) si la cele rezidentiale (12,9%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,3% in iunie fata de mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Noua domenii pe care sa le iei in calcul, daca iti cauti job in 2020
Setari Cookie-uri