Volumul lucrarilor de constructii din primul semestru a scazut cu 5%, in serie bruta, si cu 4,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) si citate de Mediafax.
Pe elemente de structura, serie bruta, in acest interval s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (8,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (2,2%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale, volumul a crescut cu 6,1%, se arata in comunicatul INS.

Pe obiecte de constructii, crestere cu 4,7% a fost la cladirile nerezidentiale, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul a coborat cu 26,5%, respectiv cu 1,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii din primul semestru a fost mai mic cu 4,7% fata de aceeasi perioada din 2010, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (8,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (1,4%). In acelasi timp, lucrarile de reparatii capitale s-au majorat cu 6%.

Pe obiecte de constructii, s-a consemnat crestere la cladirile nerezidentiale (6,2%), iar la cele rezidentiale si la constructiile ingineresti au fost scaderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.

In luna iunie, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna anterioara cu 27,3% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,3%.

Astfel, lucrarile de intretinere si reparatii curente au urcat cu 46,1%, iar cele de constructii noi cu 30%, in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 7,7%.

Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la cele ingineresti (30,7%), la cladiri nerezidentiale (28,5%) si la cele rezidentiale (12,9%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,3% in iunie fata de mai.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri