Pe elemente de structura, serie bruta, in acest interval s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (8,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (2,2%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale, volumul a crescut cu 6,1%, se arata in comunicatul INS.

Pe obiecte de constructii, crestere cu 4,7% a fost la cladirile nerezidentiale, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul a coborat cu 26,5%, respectiv cu 1,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii din primul semestru a fost mai mic cu 4,7% fata de aceeasi perioada din 2010, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (8,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (1,4%). In acelasi timp, lucrarile de reparatii capitale s-au majorat cu 6%.

Pe obiecte de constructii, s-a consemnat crestere la cladirile nerezidentiale (6,2%), iar la cele rezidentiale si la constructiile ingineresti au fost scaderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.

Citeste si:

In luna iunie, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna anterioara cu 27,3% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,3%.

Astfel, lucrarile de intretinere si reparatii curente au urcat cu 46,1%, iar cele de constructii noi cu 30%, in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 7,7%.

Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la cele ingineresti (30,7%), la cladiri nerezidentiale (28,5%) si la cele rezidentiale (12,9%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,3% in iunie fata de mai.