Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF) ar putea detine in Romania proiecte de retail evaluate la peste 340 de milioane de euro, daca actionarii vor aproba achizitia parcurilor Era Shopping Park din Oradea si Iasi de la alte vehicule administrate de aceeasi companie de managament, scrie Mediafax.
AREOF vrea sa achizitioneze parcurile de retail Era Shopping Park din Oradea si Iasi de la fondurile de investitii manageriate de Argo Capital Management, aceeasi care administreaza Argo Real Estate Opportunities Fund.

Potrivit unor rapoarte de evaluare realizate de compania Colliers International, Era Shopping Park Iasi, dezvoltat de grupul cipriot Omilos, are o valoare de piata de 83,7 milioane de euro.

Constructiile existente, respectiv galeria Carrefour, magazinele Praktiker, Altex si Mobexpert, sunt evaluate la 51,4 milioane de euro, centrul comercial care este in curs de dezvoltare are o valoare de 23,5 milioane de euro, iar terenul nedezvoltat este evaluat la 8,8 milioane de euro.

Parcul de retail va avea dupa finalizarea mall-ului peste 58.000 de metri patrati suprafata inchiriabila.

Era Shopping Oradea, dezvoltat de asemenea de Omilos Group, este evaluat la 76,8 milioane de euro, din care cladirile existente (Carrefour, Bricostore, Altex si galeria comerciala) la 40,1 milioane de euro, iar mall-ul si un magazin Mobexpert, care urmeaza sa fie construite, la 36,7 milioane de euro.

Parcul va avea peste 55.000 de metri patrati suprafata inchiriabila. In raport se mentioneaza ca lucrarile pentru mall au ajuns la primul etaj, iar finalizarea este prevazuta pentru luna octombrie.

Compania cipriota de dezvoltare imobiliara Omilos a atras anul trecut patru milioane de euro de la doua fondurile britanice administrate de Charlemagne Capital si de la Argo Capital pentru continuarea investitiilor in dezvoltarea parcurilor comerciale Era Shopping Park din Oradea si Iasi.

AREOF mai detine pe plan local Sibiu Shopping City si Suceava Shopping City, evaluate in total la aproape 180 de milioane de euro.
Sibiu Shopping City, prima investitie a fondului in Romania, are un grad de ocupare de 98%, generand venituri brute din chirii de 8,1 milioane de euro. Parcul are o suprafata de 79.000 metri patrati si este evaluata la 114,9 milioane de euro.

Suceava Shopping City, cu o suprafata de 50.000 metri patrati, finalizat in 2008, are un grad de ocupare de 97% si venituri brute din chirii de 4,7 milioane de euro. Parcul a fost evaluat la 64,65 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri