Titlul de cea mai scumpa casa din lume a fost adjudecat recent de o vila din Marea Britanie, cumparata de un miliardar rus pentru suma de 228 milioane de dolari, scrie presa internationala.

Locuinta este de fapt un castel, denumit Park Place, are 27 de camere si se afla in comitatul Oxfordshire. Vila a apartinut in trecut fiului cel mare al regelui George al II-lea, iar in 2007 a fost cumparata de omul de afaceri Michael Spink, in schimbul sumei de peste 65 milioane de dolari, la care s-au adaugat cheltuielile cu renovarea.

Recent, un miliardar rus al carui nume nu a fost facut public a platit circa 228 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cea mai scumpa casa vanduta vreodata in Marea Britanie, dar si in lume. Tranzactia a fost intermediata de companiile de consultanta imobiliara Knight Frank si Savills.

Anterior, titlul de cea mai scumpa locuinta era detinut de un penthouse din Londra, vandut anul trecut pentru 220 milioane de dolari. Identitatea cumparatorului nu a fost facuta publica nici in acest caz, insa surse din piata au spus ca este vorba despre un oligarh sau un seic implicat in afaceri cu petrol.

Noul proprietar al Park Place ar putea fi magnatul rus Vladimir Lisin, in varsta de 54 de ani, cu afaceri in domeniul otelului, potrivit unor surse citate de presa internationala. Lisin este considerat cel mai bogat om din Rusia si al 14-lea din lume, avand o avere estimata la 24 miliarde de dolari, conform revistei Forbes.

In urma cu aproape patru luni, un alt miliardar rus, Yuri Milner, unul dintre principalii investitori ai Facebook si Groupon, a achizitionat o locuinta in Silicon Valley pentru 100 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai scumpa casa vanduta vreodata in Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sadiq Khan, primul edil musulman al unei capitale occidentale