Activitatea de preinchiriere a spatiilor de birouri in Bucuresti a atins cel mai inalt nivel din ultimii doi ani, dupa ce doua contracte cu o suprafata totala de 37.500 mp au fost semnate in trimestrul al doilea, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania.

Piata de birouri in T2

Companiile au reluat activitatea de preinchiriere (n.r: inchirierea de spatii in cladiri de birouri a caror constructie nu a fost finalizata), nivelul tranzactiilor atingand cel mai inalt nivel din ultimii doi ani.

“Doua mari tranzactii de preinchiriere au fost semnate in trimestrul al doilea, reprezentand o suprafata de 37.500 mp, adica 49% din cererea inregistrata. Dupa trimestre consecutive in care nu s-a semnat niciun precontract, in ultimele luni s-a manifestat cea mai intensa activitate din 2008 si pana in prezent”, se arata in cel mai recent comunicat al consultantului imobiliar CBRE.

Cele doua tranzactii de preinchiriere incheiate in trimestrul al doilea au fost incheiate de UniCredit Business Partner, care a semnat pentru o suprafata de 10.000 mp in cladirea G din complexul Novo Park (zona Pipera), si de operatorul de servicii medicale private Premia Med, care va ocupa o suprafata de 27.500 in cladirea North Point (zona DN1). Tranzactiile au fost intermediate de consultantii DTZ Echinox, respectiv Colliers International.

Volumul crescut al tranzactiilor de preinchiere se datoreaza, in mare parte, livrarilor scazute din ultimele luni, doar trei cladiri fiind finalizate in trimestrul al doilea, Romana Offices, Spitalul MedLife si Delta OB, cu o suprafata totala de 17.600 mp, cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate, potrivit CBRE.

Mai mult, zona de nord are pentru prima oara in ultimele 18 luni o rata de neocupare de sub 10%, mai exact de 9,17%. Zonele periferice, precum Pipera-Nord, est si sud, isi mentin ratele de neocupare de peste 20%, in timp ce pentru cladirile de clasa A din vestul Bucurestiului, rata este de sub 5%.

In a doua jumatate a anului, urmeaza a fi livrate patru cladiri, ART BC 6 (zona Herastrau), Crystal Plaza (sau Crystal Tower, in zona Iancu de Hunedoara), Platinum Business & Convention Center (zona DN1) si Elite BC (zona Cotroceni), cu o suprafata totala de 83.400 mp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
COS, afaceri de 38 mil. euro anul trecut cu mobilier de birouri